Ξεκινούν τη Τρίτη οι δηλώσεις για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» του Μαρτίου

Ανοίγει αύριο 1η Μαρτίου το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για υποβολή δηλώσεων για ένταξη στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το Μάρτιο και για τη Β’ Φάση για το μήνα Φεβρουάριο, μεταξύ άλλων.

Ξεκινά αύριο η υποβολή δηλώσεων για ένταξη στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα: Για τον μήνα ΜΑΡΤΙΟ 2022 – Α΄ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό, σύμφωνα με την αριθμ. 108743/31-12-2021 ΚΥΑ
(Β’ 6323), δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, από την 1η έως την 31η Μαρτίου 2022.
Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό - Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας. Για τον μήνα ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2022 – Β΄ ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ», από την 1η έως την 9η Μαρτίου 2022

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» από επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τους μήνες ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2021 και ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2022, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει B΄ ΦΑΣΗ για τον αντίστοιχο μήνα από αύριο ΤρίτηΜαρτίου έως και την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, για τους αντίστοιχους μήνες ένταξης στον Μηχανισμό.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ», για τους μήνες ΝΟΕΜΒΡΙΟ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2021 ΚΑΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2022, και μόνο για:

επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Β΄ ΦΑΣΗΣ επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει δήλωση Β΄ ΦΑΣΗΣ, αποκλειστικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ από τις 4 έως και τις 9 Μαρτίου 2022.

Πριν υποβληθεί το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ ΦΑΣΗ και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ ΦΑΣΗΣ.

Τέλος, το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμο από αύριο 1/3/2022 έως και 31/3/2022 για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων για τον μήνα ΜΑΡΤΙΟ 2022, από επιχειρήσεις εργοδότες, βάσει ΚΑΔ, που εδρεύουν ή έχουν παράρτημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αριθμ. 60622/17-8-2021 ΚΥΑ, όπως ισχύει.

Στο έντυπο δήλωσης αναστολών επιλέγουν τη σχετική ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 βάσει ΚΑΔ».

Keywords
Τυχαία Θέματα