Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε 2 ή 3 μέρες η επόμενη συνάντηση – Σφυροκοπά το Κίεβο η Ρωσία (βίντεο)

Σε 2 ή 3 μέρες αναμένεται η νέα συνάντηση των αντιπροσωπειών Ουκρανίας και Ρωσίας. Η συνάντηση αυτή τη φορά αναμένεται να γίνει στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η νέα συνάντηση των αντιπροσωπειών Ουκρανίας και Ρωσίας, που ολοκλήρωσαν έπειτα από πέντε ώρες τις πρώτες διαπραγματεύσεις μετά την έναρξη του πολέμου.

Η νέα συνάντηση φημολογείται

πως θα λάβει χώρα αυτή τη φορά στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας.

{https://twitter.com/Himansh73485848/status/1498348701210742784?s=20&t=tzHepIiXA3dRSLwfhGxcHA}

Στην πρώτη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Πρίπιατ, οι εκπρόσωποι του Ρώσου προέδρου, φέρεται να έθεσαν τέσσερις όρους στους Ουκρανούς:

Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Μιχάιλο Ποντολιάκ «η ρωσική πλευρά, δυστυχώς, έχει ακόμη μια πολύ προκατειλημμένη αντίληψη για τις καταστροφικές διεργασίες που έχει δρομολογήσει».

{https://twitter.com/ragipsoylu/status/1498341290714480649?s=20&t=FP-ES94y_ZmHdHb-DGs3Pw}

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να δεχτεί την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εν τω μεταξύ σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα, απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών υπό ειδικές διαδικασίες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει ψήφισμα με το οποίο θα καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να δουλέψουν στην κατεύθυνση της έγκρισης status υποψήφιου μέλους της Ένωσης για την Ουκρανία.

Ένα αίτημα θα απευθυνθεί στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι χώρες μέλη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα εθνικά κοινοβούλια θα ενημερωθούν για την αιτηση στο Συμβούλιο.

Οι 27 υπουργοί των κρατών – μελών θα αποτανθούν στην Κομισιόν. Κανονικά η διαδικασία θα έπαιρνε 15 με 18 μήνες ώστε να δοθεί η άποψη της Κομισιόν, όμως το χρονικό διάστημα θα είναι σημαντικά μικρότερο. Υπάρχει μια περίοδος πριν την αποδοχή της χώρας μέλους που αυτή πρέπει να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να μεταρρυθμίσει τους δικούς της και τις υποδομές της, ώστε να πληροί τα κριτήρια. Η διαδικασία περιλαμβάνει και διαδικασία μεταρρύθμισης του Δικαίου της ώστε να συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό.

Η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά ουκρανικές πόλεις

«Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα» έλεγε ο θεωρητικός του πολέμου Κλαούζεβιτς. Και μόλις οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων ολοκληρώθηκαν, ο πόλεμος συνεχίστηκε με τους Ρώσους να σφυροκοπούν Κίεβο και Χάρκοβο.

Ο δήμαρχος του Μικολάιβ στα νότια της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι μεγάλη φάλαγγα ρωσικών οχημάτων κατευθύνονται προς την πόλη καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν. Λίγο αργότερα οι σειρήνες της πόλης ήχησαν καλώντας τους πολίτες στα καταφύγια.

Περισσότεροι από 360.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής φύγει από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να φύγουν από την Ουκρανία αν οι εχθροπραξίες συνεχιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα