«Όχι» της Άνγκελα Μέρκελ στην άρση της πατέντας των εμβολίων

Αντίθετη στην άρση της πατέντας των εμβολίων δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Αντίθετη από τους Τζο Μπάιντεν και Βλάντιμιρ Πούτιν στο θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας τις αμφιβολίες της σχετικά με το κατά πόσο αυτή η ιδέα θα βρει αρκετή διεθνή υποστήριξη ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Το αμερικανικό σχέδιο θα δημιουργήσει «σοβαρές επιπλοκές» στην παραγωγή των εμβολίων, ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η γερμανική κυβέρνηση παίρνει μ' αυτόν τον τρόπο τη θέση της φαρμακοβιομηχανίας

που υποστηρίζει πως χωρίς το στοιχείο του κέρδους από την έρευνα και την ανάπτυξη, η βιομηχανία ίσως να μην δείξει τον ίδιο ζήλο για τα επόμενα εμβόλια στο μέλλον.

Οι μετοχές των φαρμακευτικών έχουν καταγράψει αισθητή πτώση από την ώρα που η αμερικανική προεδρία κατέθεσε την πρότασή της για άρση των πατεντών, πτώση που φαίνεται να ανακόπτεται από την άρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ.

Συγκεκριμένα στη Wall Street η Moderna καταγράφει πτώση 2,1% ενώ βρισκόταν μέχρι και στο -12%. Η CureVac NV στην πτώση 5,4% από 13% νωρίτερα, η BioNTech SE από τη μείωση 15% κλείνει σε μείωση 3,5%.

ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣΕΜΒΟΛΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα