Ιατροδικαστής: Δεν πέθανε από θρόμβωση η 44χρονη που εμβολιάστηκε με AstraZeneca

Για τις συνθήκες του θανάτου της 44χρονης, λίγες ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, μίλησε ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.    

«Φως» στα αίτια του θανάτου της μητέρας δύο ανήλικων παιδιών που πέθανε στον ύπνο της 14 ώρες μετά από τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, ρίχνει ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας,

Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Αυτό που μπορέσαμε μέχρι στιγμής να αποκλείσουμε, είναι η περίπτωση της θρόμβωσης. Δεν βρήκαμε να υπάρχει κάποια θρόμβωση στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου, ούτε σε κάποιο φλεβικό μεγάλο στέλεχος του σώματος», εξήγησε ο κ. Γαλεντέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τόνισε πως από την έως τώρα έρευνα δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής μηχανισμός του θανάτου της 44χρονης από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

«Αφού ανακαλύψουμε πώς πέθανε τελικά, τότε θα πρέπει να συγκρίνουμε τα βιβλιογραφικά δεδομένα του εμβολίου και να δούμε αν σχετίζεται ή όχι με αυτό», προσέθεσε και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει επισημάνει διάφορες πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.

«Πρέπει να ανακαλύψουμε το μηχανισμό θανάτου, πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων και μόνο τότε θα μπορούμε να δούμε αν συνδέεται ή όχι με τον εμβολιασμό ο θάνατος», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης και συμπλήρωσε πως δεν υπήρχαν πρόσφατα ευρήματα για οξύ έμφραγμα, πέρα από ένα παλαιότερο.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα εμβολιάστηκε τη Δευτέρα 3-4-2021, στις 12:40 το μεσημέρι. Ο σύζυγός της δήλωσε πως ως το απόγευμα όλα ήταν καλά, μα τη νύχτα ανέβασε δέκατα και πήρε ένα ντεπόν.

Γύρω στις 3:30-4:00 επήλθε το μοιραίο και κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ. Προσέθεσε πως η σύζυγός του δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα υγείας και πως ήταν υγιέστατη. Χθες, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, δήλωσε σχετικά: 

«Κατ’ αρχήν, να συλλυπηθώ την οικογένεια της εκλιπούσης. Βεβαίως, μόλις πληροφορηθήκαμε αυτό το γεγονός, αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες».

«Υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό. Δηλαδή, το γεγονός είναι μετά από μια μέρα από τον εμβολιασμό και για αυτό υπάρχει πάντοτε ένας λεπτομερής έλεγχος σε ό,τι αφορά στα αίτια του θανάτου. Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες που μας δόθηκαν προφορικά, έγινε μόλις το μεσημέρι, ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων», προσέθεσε.

«Φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου. Είναι ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Πάντως η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική, όπως είναι με όλα τα περιστατικά τα οποία έστω και χρονικά, ανεξάρτητα αν προκύψει ποτέ αιτιολογική συσχέτιση, έχουν κάποια σύνδεση με το εμβόλιο», κατέληξε.

ASTRAZENECAΕΜΒΟΛΙΟΚΟΡΟΝΟΙΟΣΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑΝΕΚΡΗΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣΕΜΒΟΛΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣΘΑΝΑΤΟΣΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα