Νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας - Πότε είναι υποχρεωτική

«Δεν σταματάμε να φοράμε τη μάσκα, αυτό λέει η κοινή λογική, κρατάμε τη μάσκα, ειδικά όπου βλέπουμε ότι υπάρχει συνωστισμός. Φέτος το καλοκαίρι η μάσκα θα είναι μέσα στη τσάντα μας», υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, με τη χρήση της να παραμένει υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, στα ταξίδια και σε όλα τα ΜΜΕ.

«Δεν σταματάμε να φοράμε τη μάσκα, αυτό λέει η κοινή λογική, κρατάμε τη μάσκα,

ειδικά όπου βλέπουμε ότι υπάρχει συνωστισμός», υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα νέα μέτρα, διατυπώνοντας ξαν΄ά τις σχετικές συστάσεις.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα ΜΜΜ ενώ για τους ανοιχτούς χώρους σημείωσε: «Φοράμε μάσκα και σε πολυσύχναστους δρόμους. Το περπάτημα σε μη πολυσύχναστο δρόμο δεν είναι το ίδιο. Την φοράμε ακόμα και κατά τη μετάβαση στα εστιατόρια στην εστίαση. Το ίδιο και στην αποχώρηση,. Προφανώς το κάνουμε όταν καθόμαστε. Μπορούμε».

«Φέτος το καλοκαίρι η μάσκα θα είναι μέσα στη τσάντα μας και θα είναι μόνιμο αξεσουάρ και θα προφυλάσσει όλους μας. Η πορεία της πανδημίας εξαρτάται από όλους μας και την τήρηση των μέτρων προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε, ακόμα, ότι σε όλα τα ταξίδια με πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η μάσκα.

«Η μάσκα δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό, κάποιος που έχει εμβολιαστεί δε σημαίνει ότι δε φοράει μάσκα», είπε από την πλευρά του ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, - Πότε,nees, - pote