Έχει πέσει μια δεκαετία η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων, φτάνει τα 23 έτη

Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων έχει πέσει μια δεκαετία μέσα σε δυο εβδομάδες και φτάνει τα 23 έτη με βάση τα όσα είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Το γεγονός πως τα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται σε ακόμα πιο νεαρές ηλικίες, επιβεβαίωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα νέα μέτρα.

Σχετικά με

τους νοσηλευομένους, υπογράμμισε ότι αυξήθηκε σε 5% από 9% σε ηλικιακές ομάδες κάτω των 24.

«Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα έξαρση. Υπερδιπλασιάστηκε ο κυλιόμενος μέσος όρος της εβδομάδας.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων έχει μειωθεί κατά μια δεκαετία μέσα σε δύο εβδομάδες και φτάνει τα 23. Ο κύριος όγκος των νέων κρουσμάτων είναι στις ηλικίες των 15 ως 24 ετών. Ευχάριστο ότι δεν βλέπουμε νέα κρούσματα σε άνω των 65 ετών.

Οι λόγοι είναι ιδιαίτερα η χαλάρωση των μέτρων στους νέους, οι διακοπές και η μετάλλαξη Δέλτα. Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης δείχνει μονότονα αποτελέσματα. Κυρίως κρούσματα μετά από συναθροίσεις», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου και υπογράμμισε ότι αυξήθηκε σε 5% από 9% σε ηλικιακές ομάδες κάτω των 24.

Ακόμα δήλωσε πως έχουν διατεθεί 35 εκατ. self test σε 4,5 εκατ. πολίτες.

Ως προς τη μετάλλαξη «Δέλτα» ανέφερε ότι έχει απομονωθεί σε 100 χώρες και ότι θα κυριαρχήσει, αλλά συμπλήρωσε ότι ο εμβολιασμός παραμένει σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τόνισε ότι η αύξηση κρουσμάτων σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δ, αλλά όχι μόνο με αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έχει,echei