Λίνα Μενδώνη: Η Φώφη τη διέγραψε η ΠΑΣΚΕ τη στηρίζει και την καλωσορίζει

Την αποκαλούν “Σιδηρά Κυρία” του υπουργείου Πολιτισμού και όχι άδικα, αφού το αυστηρό παρουσιαστικό της σε συνδυασμό με τις δυνατότητες της να αντιδρά ακαριαία στα θέματα του υπουργείου που γνωρίζει άριστα δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό. Εξάλλου, συνεργάστηκε συνολικά με 12 υπουργούς όντας η μακροβιότερη γενική γραμματέας σε υπουργείο. Τώρα επιστρέφει ως η εξωκοινοβουλευτική νέα υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Λίνα Μενδώνη, όμως, δεν είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει πολιτική και κομματική ταυτότητα.

Άνηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας στο Κίνημα Αλλαγής, στο οποίο είχε ενεργή παρουσία και μάλιστα είχε στηρίξει τη Φώφη Γεννηματά. Πλέον με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του ΚΙΝ.ΑΛ διαγράφηκε, όπως και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την πανίσχυρη ΠΑΣΚΕ του ΥΠ.ΠΟ.Α (πρόκειται για την παράταξη που έχει αυτοδύναμη τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και των μεγάλων Σωματείων) να εκδώσει μία εξόχως υποστηρικτική ανακοίνωση για τη νέα υπουργό Πολιτισμού, μέσα από την οποία τα συνδικαλιστικά στελέχη εκφράζουν την πλήρη στήριξή τους στο πρόσωπο της και ταυτόχρονα την ικανοποίηση τους για την υπουργοποίηση της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας “Πρωτοπορία” (πρόκειται για τη μετονομασία της ΠΑΣΚΕ) αναφέρει:

“Η ΔΗ.ΣΥ.Π εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση της για την επιλογή της Λίνας Μενδώνη ως υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρόκειται για ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος του χώρου μας με το οποίο έχουμε κοινή πορεία στα δρώμενα του υπουργείου Πολιτισμού. Το ήθος, η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα είναι από τα αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά της. Στη μακρόχρονη διαδρομή της, το ΥΠ.ΠΟ.Α γνώρισε ημέρες δημιουργίας, ανάπτυξης και έργων. Είχε διορατικότητα και επέλεγε πάντα αξιοκρατικά τα ικανότερα στελέχη με κριτήριο την αποτελεσματικότητα της .

Αυτοί που τη διαδέχθηκαν στο ΥΠ.ΠΟ.Α διακρίθηκαν κυρίως για την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων, στον κομματισμό και την ανυπαρξία έργου. Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και αυτή τη φορά με τη νέα υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για να μπορέσει το ΥΠ.ΠΟ.Α να μπει σε Ρότα δημιουργικότητας και ανάπτυξης όπως ήταν και πριν αναλάβουν αυτοί που ευθύνονται για τη στασιμότητα και την ανυπαρξία έργου τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα