Το σχέδιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για Εξάρχεια – Ρουβίκωνα

Στις δύο σήμερα το μεσημέρι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παραλάβει για τέταρτη φορά το τιμόνι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αυτή την φορά όμως σε μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένεται, όπως είναι λογικό, να αναφερθεί στους βασικούς άξονες της πολιτικής του στα θέματα της ασφάλειας των πολιτών, του μεταναστευτικού προβλήματος και πιθανότατα και των φυλακών, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει την υπαγωγή τους στην Κατεχάκη.

Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει αναφορά ειδικά στο θέμα των Εξαρχείων, του Ρουβίκωνα, των μπαχαλάκηδων και του Πανεπιστημιακού ασύλου, μιας και

αυτό το πλέγμα έντασης και επεισοδίων, ήταν πολύ ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας και πλέον έχει την μορφή προσωπικού στοιχήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος το έχει αναγάγει ήδη σε πρώτη προτεραιότητα.

Πληροφορίες που έχει μεταδώσει το astinomiko.gr, αναφέρουν πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ήδη παραδώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «φάκελο» για το πώς θα αντιμετωπίσει τόσο του μπαχαλάκηδες που βρίσκονται μόνιμα εγκατεστημένοι στο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όσο και την δράση του πιο οργανωμένου και «προσεκτικού» Ρουβίκωνα.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι σε πρώτη φάση, και ακολουθώντας σχεδιασμό που είχε ακολουθήσει και στο παρελθόν, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ενισχύσει κατά πολύ τις αστυνομικές δυνάμεις γύρω από τα δύο ΑΕΙ, αλλά και γενικότερα την περιοχή γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτηρίων της περιοχής, στα οποία –σύμφωνα με την Κρατική Ασφάλεια- διαμένουν νεαροί πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι συμμετέχουν οργανωμένα σε κάθε μορφής επεισόδια που δημιουργούνται από τους αντιεξουσιαστές.

Για το θέμα του Ρουβίκωνα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού τα μέλη του όταν το θέλουν κινούνται στο όριο του Νόμου. Ακούγεται ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήδη έχει συζητήσει το θέμα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και εκτός των καθαρά αστυνομικών μέτρων ενδέχεται να προτείνει αλλαγές στο Νόμο περί εισβολής ή άλλων ενεργειών σε δημόσια κτήρια ή άλλου είδους «ειδικές» εγκαταστάσεις.

πηγή: astinomiko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα