Αξιέπαινη κίνηση του πρωθυπουργού που δεν παρέλαβε τις πανάκριβες θωρακισμένες BMW

Αξιέπαινη κίνηση του πρωθυπουργού που δεν παρέλαβε τις πανάκριβες θωρακισμένες BMW09.07.2019ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός προέβη σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού...

..., αρνούμενος να παραλάβει τις δύο θωρακισμένες BMW που είχαν αγοραστεί επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και τη μία χρησιμοποιούσε συστηματικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ως υπουργός Οικονομικών.

Την άλλη BMW των 750.000 ευρώ είχε χρησιμοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο νέος πρωθυπουργός αρνήθηκε να παραλάβει τις δύο θωρακισμένες πρωθυπουργικές BMW, ενώ αποφάσισε να εξακολουθήσει να κινείται με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πουλήσει τα δύο πολυτελή, πολυδάπανα αυτοκίνητα αλλά δεν τα κατάφερε... Ο Α. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε ποτέ κάποιο από τα δύο αυτοκίνητα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης είχε γραφτεί ότι μπήκε στον πειρασμό να μετακινηθεί κάποιες φορές με τη θωρακισμένη BMW, αν και τα σχετικά δημοσιεύματα είχαν διαψευστεί από το γραφείο του.

Ο νέος πρωθυπουργός θα έστελνε πάντως ακόμη πιο καθαρό μήνυμα για το νέο ήθος της κυβέρνησής του πουλώντας τα δύο αυτοκίνητα που κόστισαν πανάκριβα στον ελληνικό λαό.

Επίσης, αν παραμείνει πιστός στη θέση του ότι τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνται μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και δεν θα μετατραπούν σε «ιπτάμενα ταξί», όπως έκαναν ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του, καταρρίπτοντας στον... αέρα τα περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα