Κουτσούμπας στη Βουλή: «Δεν μπορούν ποτέ να συναντηθούν τα συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών»

«Προσπαθείτε να βαφτίσετε το μαύρο άσπρο» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τον Κωστή Χατζηδάκη για το εργασιακό νομοσχέδιο

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια απέραντη ειδική οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας σε μια σφοδρή επίθεσή του προς την κυβέρνηση και τον κ. Χατζηδάκη προσωπικά με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο το χαρακτήρισε σκουπίδι που έχει οριστικά καταδικασθεί στην συνείδηση των εργαζομένων. Κατηγόρησε δε τον Κωστή Χατζηδάκη ότι έχει ξεπεράσει σε αντεργατικότητα όλους τους προκατόχους του, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα με την κατάργηση του οκταώρου και της συνδικαλιστικής δράσης.

«Προσπαθείτε να βαφτίσετε το μαύρο άσπρο, να βαφτίσετε το νομοσχέδιο φιλεργατικό, γελάνε και οι πέτρες» είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και έκανε λόγο για πισωγύρισμα καθώς δεν μπορούν ποτέ να συναντηθούν τα συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών.

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι ποτέ δεν θα καταργήσει τον νόμο, όπως ποτέ δεν κατήργησε τα μνημόνια αλλά έφερε και άλλα.

Παρόν και στο Σύνταγμα

Ο κ. Κουτσούμπας έδωσε το παρόν και στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, και πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα του "Χατζηθάφτη". Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα