Πανελλαδικές - Πανελλήνιες 2021: Όλες οι απαντήσεις βιολογίας

Ανακοινώθηκαν τα θέματα των πανελληνιών στη βιολογία - Όλες οι προτεινόμενες απαντήσεις βιολογίας από την Ομάδα του Μεθοδικό και του Dnews.

Σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, συνεχίζονται κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις 2021. Οι απαντήσεις στην βιολογία 2021.

Χιλιάδες υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Αρχαία Ελληνικά, Βιολογία και Μαθηματικά για να εξασφαλίσουν μια θέση

στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.

Λίγο μετά τις 10:00 π.μ αναρτήθηκαν τα θέματα πανελληνίων 2021 της βιολογίας στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι.

Το Dnews σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Μεθοδικό δίπλα στους μαθητές, σας παρουσιάζει τα θέματα της βιολογίας αναλυτικά καθώς και τις προτεινόμενες απαντήσεις αυτών για να μπορούν οι υποψήφιοι να υπολογίσουν αν τα έχουν πάει καλά καθώς και τα μόρια τους.

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις της βιολογίας όπως παρουσιάστηκαν και προετοιμάστηκαν από το φροντιστήριο Μεθοδικό.

Σχολιασμός από την Ηρώ Μαρκάκη και το Μεθοδικό

Σήμερα εξετάζονται οι μαθητές της Ομάδας Θετικών Επιστημών στη Βιολογία Προσανατολισμού για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο. Σε γενικές γραμμές τα θέματα καλύπτουν όλο το εύρος της ύλης, παρουσιάζοντας διαβαθμισμένη δυσκολία.
Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα Α και Β χαρακτηρίζονται εύκολα, με κάποια σημεία που απαιτούν προσοχή, ενώ τα θέματα Γ και Δ είναι σαφώς πιο απαιτητικά και απαιτούν πολύ προσεκτική ανάγνωση των εκφωνήσεων.
Συνολικά, τα θέματα κρίνονται αντίστοιχης δυσκολίας με τα περσινά και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους που έχουν εμβαθύνει στην ύλη και απαιτούν πλήρη κατανόηση όλων των εννοιών και κριτική σκέψη.

Απαντήσεις και λύσεις μαθηματικών πανελληνίων 2021
Απαντήσεις αρχαίων πανελληνίων 2021

Συντελεστές Βαρύτητας

Υπενθυμίζεται ότι για τις πανελλήνιες 2021 επανέρχονται οι συντελεστές βαρύτητας σε διαφορετικά μαθήματα σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Έτσι, οι συντελεστές βαρύτητας αναμένεται με τη σειρά τους να αλλάξουν το “τοπίο” στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων στις σχολές της προτίμησής τους παίζοντας σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων 2021.

Συντελεστές βαρύτητας στις Πανελλήνιες 2021 και Βάσεις 2021

Άνοδος στις Βάσεις 2021 για τα Πανεπιστήμια αναμένεται στις περιζήτητες σχολές, καθώς μειώνεται ο αριθμός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ, εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ενώ παρατηρείται συγκρατημένη πτώση σε συγκεκριμένες σχολές Περιφερειακών Πανεπιστημίων, όπου αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που θα εισαχθούν φέτος για πρώτη φορά.

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι Συντελεστές Βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ίσχυε και το 2019.

Για παράδειγμα:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες υγείας και ζωής (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Keywords
Τυχαία Θέματα