Οι απαντήσεις αρχαίων 2021 για τις πανελλήνιες

Ανακοινώθηκαν τα θέματα των πανελληνιών στα αρχαία ελληνικά - Όλες οι προτεινόμενες απαντήσεις από την Ομάδα του Μεθοδικό και του Dnews.

Λίγο μετά τις 10:15 ανακοινώθηκαν τα θέματα πανελληνίων 2021 στα μαθήματα της βιολογίας, των μαθηματικών αλλά και των αρχαίων στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές.

Το Dnews σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Μεθοδικό δίπλα στους μαθητές, σας παρουσιάζει τα θέματα των αρχαίων ελληνικών αναλυτικά καθώς και τις προτεινόμενες απαντήσεις αυτών για να μπορούν οι υποψήφιοι να υπολογίσουν αν τα έχουν πάει καλά καθώς και τα μόρια τους.

Δείτε τις

απαντ΄ήσεις των αρχαίων ελληνικών:

Σχολιασμός από την Ηρώ Μαρκάκη και το Μεθοδικό

Τα φετινά θέματα στα Αρχαία ελληνικά είναι σαφή ως προς τη διατύπωση και χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας εκτός από τα ερωτήματα της γραμματικής που απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Το διδαγμένο κείμενο προέρχεται από το έργο του Πλάτωνα Πρωταγόρας που αναφέρεται στην ανάπτυξη της πολιτικής κοινωνίας μέσω των δώρων του Δία, της αιδούς και της δίκης. Οι ερμηνευτικές απαιτούσαν κατανόηση της σημασίας των δύο δώρων αλλά και χρήση των γλωσσικών επιλογών του συγγραφέα. Τέλος το παράλληλο κείμενο προέρχεται από κείμενα του Πλάτωνα και αναφέρεται στην άποψη του Καλλικλή για την αδικία με το κείμενο αναφοράς να χαρακτηρίζεται εύκολο.
Το αδίδακτο κείμενο προέρχεται από τον Ξενοφώντα, Απολογία Σωκράτους. Η μετάφραση είναι μέτριας δυσκολίας. Οι ερωτήσεις του συντακτικού περιορίστηκαν σε αναγνώριση λέξεων, όρων και σε αναγνώριση και μετατροπή υποθετικού λόγου

Keywords
Τυχαία Θέματα