Κορονοϊός Ελλάδα: Συγκινητική η ανταπόκριση χιλιάδων εθελοντών - Ξεπέρασαν τις 8.700 οι αιτήσεις

Περισσότεροι από 8700 συμπολίτες μας έχουν υποβάλλει αίτημα για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά της επιδημίας του κορονοϊού, μέσω της πλατφόρμας ethelontes.gov.gr.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, η πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 8785 αιτήσεις από πολίτες που θέλουν να συνδράμουν εθελοντικά στη μάχη κατά του κορονοϊού. Μεταξύ αυτών είναι γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και πολλοί ακόμα.

Η αύξηση των εθελοντών είναι εντυπωσιακή, αν αναλογιστούμε πως μέχρι

χθες το μεσημέρι ο αριθμός ήταν περίπου στις 7.000, όπως έγραψε και το News4Health.

Ακόμη, κατόπιν πρωτοβουλίας της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ 737 μέλη τους, μέχρι σήμερα το πρωί, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδράμουν εθελοντικά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σε κάθε Δήμο της χώρας με στόχο την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών κοινωνικής φροντίδας των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Κάθε Παρασκευή και για όσο διαρκέσει η κρίση, τα στοιχεία των εθελοντών θα προωθούνται στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος η οποία στη συνέχεια θα τα διανέμει στους Δήμους της χώρας. Η τελική επικοινωνία με τους εθελοντές θα γίνεται από τους κατά τόπους υπεύθυνους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και όχι φυσικά από τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Διαβάστε επίσης:

Κτηματολόγιο: Μόνο μετά από ραντεβού η εξυπηρέτηση πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης

Βροχή τα πρόστιμα για εξόδους από το σπίτι χωρίς δήλωση μετακίνησης ή sms

Είναι επίσημο: Αυξήθηκε το όριο ανέπαφων συναλλαγών - Μέχρι πότε θα ισχύει

Keywords
Τυχαία Θέματα