Χανιά: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε την 29χρονη Γαλλίδα στον θάνατο

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης της 29χρονης γαλλίδας τουρίστριας στα Χανιά, η οποία βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης νεκρή σε χαράδρα, 5 χιλιόμετρα από το Ελαφονήσι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αρχές δεν βλέπουν εγκληματική ενέργεια πίσω από τον θάνατο της Βιολέτ Γκιγκανό.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για το «μοιραίο λάθος», το οποίο της κόστισε τη ζωή.

Ολα ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου, όταν τα ίχνη της 29χρονης

νοσοκόμας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ναντ εξαφανίστηκαν. Τότε ήταν που επικοινώνησε για τελευταία φορά με τους δικούς της στην πατρίδα της. Εκτοτε, όσο και να προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί της, δεν τα κατάφερναν. Η οικογένειά της άρχισε να την αναζητάει, τηλεφώνησε μάλιστα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η 29χρονη, αλλά δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής, με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη συνδρομή των γαλλικών Αρχών, οι οποίες ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, η νεαρή τουρίστρια στις 21 Ιουνίου είχε ενημερώσει φίλο της πως έφτασε κανονικά στην Κρήτη. Νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και περνώντας από περιοχές των Σφακίων μετέβη τελικά στην Παλαιόχωρα, όπου είχε κλείσει δωμάτιο σε κατάλυμα. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου πήγε με το αυτοκίνητο στο ακρωτήρι Κριός, το άφησε με μια βαλίτσα μέσα και ξεκίνησε με ένα σακίδιο στην πλάτη πεζοπορία μέχρι το Ελαφονήσι. Εκεί έβγαλε φωτογραφία, την οποία κοινοποίησε σε ομάδα γράφοντας πού βρίσκεται και πως περπατούσε επί τρεις ώρες. Αυτό είναι και το τελευταίο ίχνος ζωής που έχει γίνει γνωστό από την 29χρονη.

Αμεσα στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό της, στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τους άνδρες της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, και εθελοντές. Μάλιστα επιστρατεύτηκαν drones, αλλά και εκπαιδευμένοι σκύλοι. Επίσης το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει «missing alert» για την εξαφάνιση της 29χρονης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε αρχικά το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει στην περιοχή Κριός (βρίσκεται ανάμεσα στην Παλαιόχωρα και το Ελαφονήσι).

Το μοιραίο λάθος

Η νεαρή κοπέλα έφτασε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία του Κριού, όπου στάθμευσε το όχημά της και μέσω ενός μονοπατιού κατευθύνθηκε προς το Ελαφονήσι.

Εκεί ήταν και τα τελευταία σημάδια ζωής, καθώς επικοινώνησε με τη μητέρα της, ενώ στη συνέχεια πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Δυστυχώς, όμως, σε μια διασταύρωση του μονοπατιού φέρεται να πήρε τη λάθος κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό της, να οδηγηθεί σε άλλο σημείο και εν τέλει να πέσει σε ένα δύσβατο σημείο.

Σύμφωνα πάντα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι Αρχές δεν εκτιμούν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ωστόσο τις τελικές απαντήσεις θα τις δώσει ο ιατροδικαστής που θα εξετάσει το σώμα της άτυχης κοπέλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα