Σήμερα στον εισαγγελέα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, για την εκτέλεση της ποινής του

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μια γυναίκα 52 ετών που έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ' αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα, Παρασκευή 2/7 θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Ο Χρήστος Παππάς, αναμένεται να μεταφερθεί έπειτα στις φυλακές Δομοκού, όπου θα βρει τους υπόλοιπους Χρυσαυγίτες όπως τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Ηλία Παναγιώταρο αλλά και τον Γιάννη Λαγό. Ο Παππάς έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 3 μήνες κάθειρξης.

Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνούσε ακόμα και στο εξωτερικό για τον Χρήστο Παππά, όμως εκείνος φαίνεται πως δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα.

Οι φήμες μπορεί να τον ήθελαν ακόμα και... μοναχό στη Σερβία, φαίνεται όμως πως ο Χρήστος Παππάς, ο καταδικασμένος και φυγόποινος άλλοτε υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, δεν βρέθηκε ποτέ παρά μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Χρήστος Παππάς, που ήταν εξαφανισμένος για 8 μήνες μετά την καταδίκη του, δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Αντίθετα η εκτίμηση της Αστυνομίας, είναι πως παρέμεινε για όλο αυτό το διάστημα που προσπαθούσε να αποφύγει την έκτιση της ποινής του (13 χρόνια και 3 μήνες), στο σπίτι στο οποίο και συνελήφθη στου Ζωγράφου.

Oι έρευνες της Αστυνομίας είχαν στραφεί και εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Σερβία και Βέλγιο, όπου βρίσκονταν συγγενείς είτε «συναγωνιστές» του Χρήστου Παππά.

Keywords
Τυχαία Θέματα