Πώς θα αποφευχθεί ένα νέο lockdown, περιορισμοί μόνο για τους... ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση, με βάση τις ανακοινώσεις, φαίνεται ότι έχει πάρει ξεκάθαρη απόφαση όσον αφορά την πιθανότητα ενός νέου lockdown λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ή τους περιορισμούς όσων αρνούνται ή, τέλος πάντων, δε θέλουν να εμβολιαστούν.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, «οι περιορισμοί θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους», για τους οποίους προανήγγειλε νέα μέτρα, χωρίς να επηρεάζεται η επιστροφή στην κανονικότητα όσων έχουν

εμβολιαστεί.

Η αρχή έγινε με την μετακίνηση στα νησιά, καθώς όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά υποβληθεί σε pcr ή rapid τεστ, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλοίο ή αεροπλάνο για να ταξιδέψουν σε αυτά.

Η ανησυχία για την πιθανή επανάκαμψη του πανδημικού κύματος τον Σεπτέμβριο επισπεύδει την συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, η πρώτη κίνηση θα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και των εργαζομένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, βάσει και του πορίσματος της Επιτροπής Βιοηθικής. Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου και οι αποφάσεις δεν θα αργήσουν να ανακοινωθούν, ενώ η εφαρμογή τους τοποθετείται για τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου έχει πέσει στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και πολιτών. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται όσοι θα καταταγούν για να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους και οι αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων.

Παράλληλα, ιδιαίτερο... «κεφάλαιο» αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, καθώς είναι η επόμενη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία που εξετάζεται να υπαχθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν πολλές παράμετροι, όμως αν η επιδημιολογική εικόνα τις παραμονές επαναλειτουργίας των σχολείων δεν είναι καλή, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό σενάριο η επιβολή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα