Βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη ετοιμάζει η Μέρκελ – «Κλείδωσε» για τις 24 Ιανουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν

Στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ θα εγκαινιάσουν και το νέο Campus του Γερμανο-τουρκικού Πανεπιστημίου.

Ακόμη, η κ. Μέρκελ θα έχει

συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανο-τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και με εκπροσώπους της τουρκικής Κοινωνίας των Πολιτών.

Bild προς Μέρκελ: Υπαγόρευσε ο Ερντογάν τη λίστα των προσκεκλημένων στο Βερολίνο;

Παράλληλα, ένα ευθύ ερώτημα, που ουσιαστικά περιέχει και την απάντηση, κάνει η μεγάλη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε άρθρο της με τίτλο «Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε πιέσεις στη Γερμανίδα Καγκελάριο;» η εφημερίδα διερωτάται: «Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη;».

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Ερντογάν φέρεται να επέμεινε για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις συνομιλίες. Ωστόσο, οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης, επισημαίνει η εφημερίδα Bild.

Πηγή: Βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη ετοιμάζει η Μέρκελ – «Κλείδωσε» για τις 24 Ιανουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα