Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 19/1/2020, τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν και όπως είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά. Φέτος, την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ την επόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Δείτε ποιες ώρες λειτουργούν τα μαγαζιά.

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει ότι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 (1η Κυριακή των εκπτώσεων), τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00– 18:00.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ότι τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 11 έως της 6 το απόγευμα.

Καλό είναι οι πολίτες να ενημερωθούν για τις ώρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα στην πόλη τους.

Για παράδειγμα στις Σέρρες, την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Στη Λάρισα πάλι οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα παραταθούν για 5 ημέρες και θα λήξουν την Πέμπτη, 5 Μαρτίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε κατά πλειοψηφία και προτείνει στα εμπορικά καταστήματα-μέλη του να ακολουθήσουν το ωράριο 11.00 – 16.00 την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.

Στο μεταξύ σοβαρές εξελίξεις σημειώνονται με το ουσιαστικό «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας, καθώς πολλές εταιρείες προσανατολίζονται στο άνοιγμα των καταστημάτων τους και την Κυριακή.

Μόλις πριν από λίγες μέρες η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo ανακοίνωσε την απόφασή της να λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκατάστημά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Προ ημερών ήρθε στο φως απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία προβλέπει την λειτουργία του εκπτωτικού χωριού Mac Arthour Glen στα Σπάτα τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση το Εκπτωτικό Χωριό θα μπορεί να είναι ανοικτό τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι το Νοέμβριο με το αιτιολογικό που υπάρχει στο ΦΕΚ της 13ης Δεκεμβρίου ότι το Εκπτωτικό Χωριό, όπως γράφει, «είναι δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα».

Πρόκειται, μάλιστα για επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης του Γιάννη Δραγασάκη, καθώς αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα