Ένταση στη Μόρια μετά τον θάνατο του 20χρονου – Αφρικανοί εναντίον Αφγανών (video)

Ένταση επικρατεί από το πρωί στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια με αφορμή το θάνατο του 20χρονου από την Υεμένη.

Αφρικανοί, κυρίως, αιτούντες άσυλο διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους και διεκδικούν το διαχωρισμό τους από τους Αφγανούς κυρίως που διαμένουν εκεί. Στις 13.30 το μεσημέρι κατέλαβαν το δρόμο μπροστά στο ΚΥΤ ενώ Αφγανοί τους πέταξαν πέτρες μέσα από τον ελαιώνα.

Όπως έγινε γνωστό, ως κατηγορούμενος για το φόνο του 20χρονου συνελήφθη

το μεσημέρι 27χρονος Αφγανός.

Το περιστατικό συνέβη μετά τις 10 το βράδυ στον ελαιώνα που έχει μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών έξω από το περιφραγμένο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Ο 20χρονος διαπληκτίστηκε με την ομάδα των Αφγανών για άγνωστο λόγο και δέχθηκε χτύπημα από μαχαίρι. Μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.

Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό αυτόν το μήνα στον καταυλισμό της Μόριας. Ο πρώτος εξέπνευσε προχθές έπειτα από μαχαιριά που είχε δεχθεί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ενώ σύμφωνα με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης πάνω από 10 είναι οι τραυματίες από μαχαίρι στη διάρκεια διαπληκτισμών.

Πηγή: Ένταση στη Μόρια μετά τον θάνατο του 20χρονου – Αφρικανοί εναντίον Αφγανών (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα