Εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη με… «συμβουλές» Κοτζιά

Η στάση που έχει κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του στο θέμα του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης και  ο χειρισμός του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, κυρίως λόγω της κυβερνητικής αμηχανίας.

Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε μια μικρή βοήθεια από κάποιον “παλιό”. Εχθές, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, έκανε μια ανάρτηση όπου

ανέφερε: “Θέλω να είμαι σαφής: Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί πολιτική λύση για τη Λιβύη που να μην προϋποθέτει την ακύρωση του παράνομου “μνημονίου” Τουρκίας – Λιβύης. Θα βάλουμε βέτο πριν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο Κορυφής. Θα βάλουμε βέτο στο επίπεδο των Υπουργών Εξωτερικών”.

Θέλω να είμαι σαφής: Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί πολιτική λύση για τη Λιβύη που να μην προϋποθέτει την ακύρωση του παράνομου “μνημονίου” Τουρκίας – Λιβύης. Θα βάλουμε βέτο πριν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο Κορυφής. Θα βάλουμε βέτο στο επίπεδο των Υπουργών Εξωτερικών.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 16, 2020

Πλην όμως την προηγούμενη μέρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε κάνει μία ανάρτηση και πάλι στο twitter, που φαίνεται ότι αποτέλεσε “πηγή έμπνευσης” για τον πρωθυπουργό. Για την ακρίβεια ο Νίκος Κοτζιάς, ανέφερε: “Όταν Ιταλοί ετοίμαζαν διασκεψη Παλέρμο για Λιβύη τους έστειλα προκαταβολικά σαφές μήνυμα. Χωρίς παρακάλια: “καμία απόφαση δεν θα προχωρήσει αν δεν κληθεί η Ελλάδα. Αλλιώς το βέτο θα είναι στο τραπέζι Συμβουλιου ΥΠΕΞ ως προς θέματα διάσκεψης”. Έτσι οφειλαν να κινηθούν και τώρα”

Οταν Ιταλοί ετοίμαζαν διασκεψη Παλέρμο για Λιβύη τους έστειλα προκαταβολικά σαφές μήνυμα. Χωρίς παρακάλια: "καμία απόφαση δεν θα προχωρήσει αν δεν κληθεί η Ελλάδα. Αλλιώς το βέτο θα είναι στο τραπέζι Συμβουλιου ΥΠΕΞ ως προς θέματα διάσκεψης". Έτσι οφειλαν να κινηθούν και τώρα

Nikos Kotzias (@NikosKotzias) January 15, 2020

Μπορεί ο Νίκος Κοτζιάς να μην έχει καμία σχέση με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά εκ των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι από το πρωθυπουργικό γραφείο χρησιμοποιούν το λογαριασμό του για τα αναγκαία copy – paste.

Πηγή: Εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη με… «συμβουλές» Κοτζιά - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα