Τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο: Ακταιωρός επιχείρησε να παρεμποδίσει διάσωση μεταναστών

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία, καθώς τουρκικά σκάφη επιχείρησαν να παρενοχλήσουν τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών δίπλα στην νήσο Στρογγύλη, που ανήκει στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα στην Αθήνα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Αν και τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν τους μετανάστες να περνούν δίπλα τους με κατεύθυνση την Στρογγύλη, κινητοποιήθηκαν μόλις εμφανίστηκαν τα ελληνικά σκάφη.

Ειδικότερα,

τρία σκάφη του τουρκικού Λιμενικού βρίσκονταν στα ανοιχτά της Στρογγύλης, εντός τουρκικών υδάτων. Ανάμεσά τους πέρασε λέμβος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες με κατεύθυνση την Στρογγύλη, με τους Τούρκους λιμενικούς να παραμένουν απαθείς. Όμως στην περιοχή βρίσκονταν πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία έσπευσαν στη Στρογγύλη, ειδοποιώντας παράλληλα το ελληνικό Λιμενικό.

Σκάφος του Λιμενικού επιβίβασε τους πρόσφυγες και μετανάστες που ήδη είχαν αποβιβαστεί στη Στρογγύλη, για να τους μεταφέρει στο Καστελόριζο. Τότε τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών κινητοποιήθηκαν, επιχειρώντας – κατά πληροφορίες – να παρεμποδίσουν το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, λέγοντας πως βρίσκεται εντός τουρκικών υδάτων.

Το επεισόδιο δεν κράτησε πάνω από ελάχιστα λεπτά καθώς – πάντα κατά τις ίδιες πηγές – τα ελληνικά σκάφη δεν άφησαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης στα τουρκικά και η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα. Έτσι οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Καστελόριζο.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Πηγή: Τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο: Ακταιωρός επιχείρησε να παρεμποδίσει διάσωση μεταναστών - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα