Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους «αρμούς της εξουσίας»

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα περί των «αρμών της εξουσίας».

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα για ψέματα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας συνέχεια

στην κόντρα για τους «αρμούς της εξουσίας».

«Ο κ. Τσίπρας συνέχισε σήμερα τα ψέματα. Παλιά του τέχνη, κόσκινο. Ισχυρίστηκε ότι η ανατριχιαστική δήλωσή του για έλεγχο όλων των “αρμών της εξουσίας”, δήθεν αφορούσε μόνο την εκτελεστική», δήλωσε ο κ. Πέτσας και συνέχισε:

«Μόλις πριν λίγες μέρες, όμως, είχε στραφεί εναντίον της Δικαιοσύνης, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Μέσων Ενημέρωσης και τελικά, του ίδιου του Συντάγματος. Αυτό επιβεβαίωσε και ο κ. Πολάκης, ο οποίος στοχοποίησε με ανάρτησή του την Τράπεζα της Ελλάδας», είπ ο ίδιος και κατέληξε:

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όσα προστατεύει το Σύνταγμά μας, δεν υπάρχουν στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ».

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κριτική που δέχθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με την αποστροφή του λόγου του «περί αρμών της εξουσίας» κατά τη σαββατιάτικη ομιλία στην κεντρική επιτροπή του κόμματος είχε δώσει συνέχεια στο θέμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε Ν.Δ. και ΚΙΝ. ΑΛΛ. πως ήταν εκείνοι που έφτιαξαν το «κράτος λάφυρο και που τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια και χειρότερα και αναπαράγουν τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση».

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι μόλις εξελέγη «διόρισε διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο και επειδή δεν το προβλέπει η νομοθεσία την άλλαξαν σε μια νύχτα».

«Μιλάνε για αντιθεσμική συμπεριφορά», είπε, αυτοί που «έπαυσαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη μέση της θητείας της, αυτοί που έσπευσαν να νομοθετήσουν ώστε να μη γνωρίζουμε ποιοι χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ, αυτοί που άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα για να αποδεσμεύσουν κατασχεμένες περιουσίες υπόδικων για εγκλήματα του λευκού κολάρου, αυτοί που έβαλαν διοικητές στα νοσοκομεία υπέργηρους πολιτευτές με κριτήριο τα κομματικά ένσημα, αυτοί που παραβιάζουν συστηματικά το Σύνταγμα όπως με την ΠΝΠ για τις επιτάξεις στα νησιά.

Φτιάχνουν ΠΝΠ που παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία περί επιτάξεως και το ίδιο το Σύνταγμα. Μιλάνε αυτό που έχουν κάνει λάστιχο τον κανονισμό της Βουλής σε μια προκαταρκτική-παρωδία για να αναδείξουν το αφήγημα της δήθεν σκευωρίας για το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, που έσπευσα να αποκλείσουν με το έτσι θέλω δυο βουλευτές της μειοψηφίας και που τώρα ετοιμάζονται να παραβιάσουν το διεθνές νομικό πλαίσιο για την προστασία μαρτύρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα