Φλέγεται η Τρίπολη – Ρουκέτα από τις δυνάμεις του Χάφταρ έπληξε τουρκικό πλοίο (video)

Πολεμικές εικόνες το μεσημέρι της Τρίτης (18/02.2020) στο λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη, όταν πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ έριξαν ρουκέτα εναντίον τουρκικού πλοίου που μετέφερε όπλα.

«Τουρκικό πλοίο που μετέφερε πυρομαχικά και όπλα με προέλευση από την Τουρκία, έγινε στόχος από τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (με ηγέτη τον Χαλίφα Χάφταρ) στο λιμάνι της Τρίπολης», αναφέρει το «Al Arabiya».

The sea

port in Libya’s capital Tripoli was attacked, UN Libya envoy Ghassan Salame says, without giving details. https://t.co/jfAxTJJuu3 pic.twitter.com/Hpst2YG62j

— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) February 18, 2020

Την είδηση μετέδωσε και το «Conflict News», κάνοντας λόγο για πυκνό καπνό που κάλυψε την περιοχή. Την είδηση φιλοξενεί και το τουρκικό μέσο ενημέρωσης, το «Saha Haber», αλλά από διαφορετική οπτική γωνία. Όπως αναφέρει «Παραστρατιωτικές ομάδες του Χάφταρ έπληξαν την πρωτεύουσα Τρίπολη με πυραύλους».

BREAKING: There are reports that a Turkish ship at the Tripoli docks in Libya has been targeted by artillery fire. Photos from people in the area show a large plume of smoke in the area. pic.twitter.com/97dcoSFR0J

— Conflict News (@Conflicts) February 18, 2020

#SONDAKİA

Haftar milisleri Grad füzeleriyle Başkent Trablus limanını vurdu.
_______#Libya pic.twitter.com/KD0Bn9qlyt

— SAHA HABER (@Sahahaber) February 18, 2020

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έχει ανακοινώσει ότι στέλνει στρατό στην Τρίπολη για να στηρίξει τον επικεφαλής της Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), Φάγιεζ αλ Σάρατζ – με τον οποίο υπέγραψε το μνημόνιο – απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια ευθεία τουρκική στρατιωτική επέμβαση. Κάτι που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, όπως φάνηκε και στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την ανακωχή στη Λιβύη με τη Γαλλία να ρίχνει «βολές» στην Τουρκία.

Πηγή: Φλέγεται η Τρίπολη – Ρουκέτα από τις δυνάμεις του Χάφταρ έπληξε τουρκικό πλοίο (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα