Novartis: Αρνήθηκε να πάει ο προστατευόμενος μάρτυρας Σαράφης – Διατάχθηκε βίαιη προσαγωγή

Ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», αρνήθηκε σήμερα να παραστεί στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Για τον μάρτυρα έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του στην Προανακριτική, την οποία συνυπέγραψαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και του ΚΚΕ δεν υπέγραψαν το ένταλμα βίαιης προσαγωγής.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» κλήθηκε και απάντησε ότι δεν προτίθετο

να προσέλθει, και έτσι, με βάση τις προβλέψεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του. Άγνωστο παραμένει τι στάση θα τηρήσει η έτερη προστατευόμενη μάρτυρας που έχει κληθεί προς εξέταση σήμερα, η «Αικατερίνη Κελέση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, όλα τα κόμματα -πλην του ΣΥΡΙΖΑ- ζήτησαν να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες «χωρίς κουκούλες».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, παρά την αντίθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis να καταθέσουν με αυτοπρόσωπη παρουσία τους και χωρίς να είναι καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ή με οποιαδήποτε χρήση τεχνικών μέσων.

Πηγή: Novartis: Αρνήθηκε να πάει ο προστατευόμενος μάρτυρας Σαράφης – Διατάχθηκε βίαιη προσαγωγή - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα