Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών για τον Ζακ – «Αποτροπιασμός για τη δολοφονία»

«Εμείς οι δεσμώτες της Χούντας, που έχουμε υποστεί τη βάρβαρη και εγκληματική δράση των δημίων της Μπουμπουλίνας, του 505 Τάγματος Πεζοναυτών, του ΕΑΤ-ΕΣΑ, της Εθνικής Ασφάλειας, της ΚΥΠ και των διαφόρων κρατητηρίων ανά τη χώρα, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την απάνθρωπη, δολοφονική συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων απέναντι στον Ζακ Κωστόπουλο», αναφέρει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών για τον Ζακ

Κωστόπουλο.

Η ανακοίνωση:

Εμείς οι δεσμώτες της Χούντας, που έχουμε υποστεί τη βάρβαρη και εγκληματική δράση των δημίων της Μπουμπουλίνας, του 505 Τάγματος Πεζοναυτών, του ΕΑΤ-ΕΣΑ, της Εθνικής Ασφάλειας, της ΚΥΠ και των διαφόρων κρατητηρίων ανά τη χώρα, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την απάνθρωπη, δολοφονική συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων απέναντι στον Ζακ Κωστόπουλο. Το χειρότερο, την κυνική, θρασύτατη, και μάλιστα από συνδικαλιστές αστυνομικούς, δικαιολόγηση της δολοφονίας του. Γεγονός που δείχνει νοοτροπία “νταήδων” εκ του ασφαλούς βέβαια, λόγω του καθεστώτος ατιμωρησίας που επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας. Δεν μπορούμε να σιωπούμε και να ανεχόμαστε τέτοιες αστυνομικές μεθόδους βίας, και ιδίως τη κακομεταχείριση στις προσαγωγές, συλλήψεις και ανακρίσεις.

Πιστεύαμε πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι μαύρες μέρες των βασανισμών, των ηλεκτροσόκ, των εκπαραθυρώσεων, των εν ψυχρώ δολοφονιών.

Επισημαίνουμε στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη ότι έχουν καθυστερήσει πολύ στη συστηματική διαπαιδαγώγηση των αστυνομικών στην ευπρέπεια, ευγένεια, στη συμπαράσταση προς τον πολίτη και στην επιμόρφωση των στελεχών της Αστυνομίας για την τήρηση των νόμων, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα πρέπει να προχωρήσουν στην εξάρθρωση των αυταρχικών, φασιστικών θυλάκων και στην καταπολέμηση αντιδημοκρατικών νοοτροπιών που ενδημούν στην Αστυνομία.

Προτείνουμε τη συγκρότηση Δικαστικής Αστυνομίας, που θα είναι αρμόδια για τη συλλογή στοιχείων καθώς και τη διενέργεια ανακρίσεων για κάθε αδίκημα, προσαγωγή ή σύλληψη, ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις για την προστασία των πολιτών από αυθαίρετες ενέργειες κρατικών οργάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύνδεσμος Φυλακισθέντων, Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Ζακ – Αποτροπιασμός,syndesmos fylakisthenton, exoristhenton antistasiakon, zak – apotropiasmos