Γιαννακόπουλος: Παρεξήγηση αυτό που συνέβη με τους φίλους της Φενέρ, όλοι αγαπάμε το μπάσκετ (video)

Συνέντευξη στο αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TRT World παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στην οποία αναφέρθηκε στην ένταση που δημιουργήθηκε με τον κόσμο της Φενέρ και την προσεχή Euroleague. Ο ιδιοκτήτης των «πράσινων» τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει πολύ πιο ήπιο πρόσωπο, και έτσι ήρθε η συμφιλίωση με την Euroleague

και τον Ζόρντι Μπερτομένου.

Το «TRT World», μέλος της κρατικής τηλεόρασης της Τουρκίας (ΤRT) με έδρα την Κωνσταντινούπολη το οποίο εκπέμπει σε περισσότερες από 190 χώρες στον κόσμο και το παρακολουθούν 260 εκατομμύρια νοικοκυριά, βρέθηκε στην Αθήνα για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με τον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε φανταστική την Euroleague που ξεκινά προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Σχετικά με την νέα Euroleague, τόνισε: «Θεωρώ πως αυτή τη σεζόν όλες οι ομάδες είναι πιο κοντά. Ασφαλώς, υπάρχουν κάποιες ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ ή με λιγότερες αλλαγές στο ρόστερ τους σε σχέση με τις υπόλοιπες, ωστόσο είμαι βέβαιος πως θα είναι μια φανταστική διοργάνωση, πολύ ανταγωνιστική. Πιστεύω πως κανένας δεν θα μπορούσε να ποντάρει χρήματα στο αν κάποια ομάδα θα καταφέρει να προκριθεί στο Final 4 ή όχι».

Όσο για την διαδικτυακή του διαμάχη με Τούρκους, σημείωσε: «Νομίζω πως αυτό που συνέβη την περσινή σεζόν ήταν μια μεγάλη παρεξήγηση. Έχουμε φίλους από την Φενέρ και την Τουρκία. Δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα στους δύο λαούς, δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είμαστε όλοι εδώ για το καλό πνεύμα του παιχνιδιού και λόγω της αγάπης μας για το μπάσκετ».

****
Την ίδια ώρα, θλίψη προκάλεσε στο ΝΒΑ η είδηση του θανάτου, σε ηλικία 96 ετών, του Τεξ Ουίντερ, ο οποίος υπήρξε εμπνευστής της τριγωνικής επίθεσης, στη διάρκεια της θητείας του στους Μπουλς, όταν οι «Ταύροι» είχαν σαρώσει τους τίτλους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Τεξ Ουίντερ ήταν ένας από τους δασκάλους του θρυλικού, Μάικλ Τζόρνταν, και από τη θέση του βοηθού κόουτς του Φιλ Τζάκσον, βοήθησε τα μέγιστα τους Μπουλς στην κατάκτηση των τίτλων τη δεκαετία του ’90.

Στην συνέχεια αναχώρησε μαζί με τον Τζάκσον για τους Λέικερς, όπου και κατέκτησε άλλα τρία πρωταθλήματα (2000-02). Ο Air Τζόρνταν αποχαιρέτισε τον Ουίντερ με μια επιστολή του στην εφημερίδα «Chicago Tribune»: «Έμαθα τόσα πολλά από τον κόουτς Ουίντερ. Ήταν πρωτοπόρος και πραγματικός δάσκαλος του αθλήματος. Η τριγωνική του επίθεση έπαιξε τεράστιο ρόλο στα έξι μας πρωταθλήματα με τους Μπουλς. Ήταν ένας ακούραστος εργάτης. Ο Τεξ εστίαζε πάντα στις λεπτομέρειες και την προετοιμασία. Ήμουν τυχερός που έπαιξα για εκείνον. Ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα