Σκίμπε: Θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο – Φορτούνης: Είμαστε το φαβορί αλλά να το δείξουμε (εικόνες)

Αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να σημειώσει τη δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες στη League C (2ος όμιλος) του Nations League, εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο ομοσπονδιακός προπονητής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους διεθνείς ενόψει του αγώνα με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (12/10, 21:45), δηλώνοντας ότι το παιχνίδι

στη Groupama Arena της Βουδαπέστης, στις 11 Σεπτεμβρίου, υπήρξε εξόχως διδακτικό για την ελληνική ομάδα.

Ο Κώστας Φορτούνης δήλωσε πως οι διεθνείς έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της συνάντησης με τους Μαγυάρους και οφείλουν να δείξουν μέσα στο γήπεδο ότι είναι το φαβορί. «Κλειστά χαρτιά» κράτησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουγγαρίας Μάρκο Ρόσι. Ο ιταλός προπονητής έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής ομάδας, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους.

Ο γερμανός τεχνικός αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά επισήμανε ότι «έχουμε πολλούς καλούς παίκτες κι ακόμη κι λείπουν 3-4 ποδοσφαιριστές, το ευτυχές είναι ότι ο εκλέκτορας μπορεί να επιλέγει από άλλες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Έχουμε τους παίκτες και θα πρέπει να νικήσουμε».

Παρά τις απουσίες, ο Σκίμπε έχει ξεκάθαρη στο μυαλό του τη σύνθεση, όπως και την τακτική, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα: «Σχεδόν έχω κατασταλάξει στους 11 ποδοσφαιριστές. Περιμένω να δω τον Λάζαρο (Χριστοδουλόπουλο), οι υπόλοιποι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχω αποφασίσει και για την τακτική αλλά δεν θα πω άλλα. Θέλουμε να δείξουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα στον επιθετικό τομέα».

Ο αγώνας στην Ουγγαρία, όπου η ελληνική ομάδα ηττήθηκε (1-2) αφελώς, έδωσε στον Σκίμπε και τους διεθνείς ένα καλό μάθημα. Ποιο; «Η ομαδική αμυντική λειτουργία μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δώσαμε χώρο στους Ούγγρους να καταλάβουν ότι μπορούν να σημειώσουν τα γκολ, όμως αυτό θα πρέπει να το αποτρέψουμε αύριο. Το βασικό είναι ότι θα πρέπει να δείξουμε πολύ καλό πρόσωπο».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την αμυντική λειτουργία της Εθνικής η επιστροφή του Κάρλος Ζέκα. «Ο Ζέκα είναι πάλι μαζί μας. Είναι καλό ότι επιστρέφει, γιατί ασκεί πίεση και βοηθά το παιχνίδι μας. Στην Ουγγαρία δεν ασκήσαμε πίεση ψηλά. Το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ήταν αργά γιατί ήδη είχαμε δεχθεί δύο γκολ και δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Το Nations League δεν είναι μόνο κίνητρο για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 αλλά και για την άνοδο στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. «Φυσικά… Είναι κίνητρο για όλους τους παίκτες, την ομάδα, τους προπονητές. Είναι ενδιαφέρον να αγωνίζεσαι με αντίπαλους δύσκολους και άξιους. Θέλουμε την πρώτη θέση για να περάσουμε στην επόμενη φάση, να ανέβουμε κατηγορία και έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Euro 2020», υπογράμμισε ο Σκίμπε.


Ο άσος του Ολυμπιακού δήλωσε πως οι διεθνείς έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της συνάντησης με τους Μαγυάρους, αφού ο στόχος της πρώτης θέσης στον όμιλο, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται, προϋποθέτει μόνο νίκη.

«Έχουμε καταλάβει τη σημασία του αγώνα αλλά πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος και να έρθει να μας βοηθήσει να νικήσουμε. Στόχος μας είναι η πρώτη θέση, είμαστε το φαβορί το0υ ομίλου, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο», υπογράμμισε ο θεσσαλός μεσοεπιθετικός.

Για την αντίπαλο της Εθνικής ανέφερε πως «είναι μια καλή ομάδα, που προσπαθεί να πιέσει όσο μπορεί, να παίξει αμυντικά και να βγει στην κόντρα. Την περιμέναμε κάπως έτσι και στο πρώτο παιχνίδι, απλά τώρα είμαστε πιο υποψιασμένοι. Αύριο θα μπούμε για να τους κερδίσουμε».

Και συνέχισε: «Στο προηγούμενο παιχνίδι, επιθετικά, είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Οι Ούγγροι έβαλαν δύο γκολ, το πρώτο με ωραία συνεργασία, αλλά στο δεύτερο φταίξαμε όλοι μαζί, γιατί δεν αμυνθήκαμε ομαδικά. Έχουμε πάρα πολύ καλή άμυνα και δεν πρέπει να δεχόμαστε τέτοια γκολ. Αύριο είναι ένα άλλο παιχνίδι, πρέπει να το κερδίσουμε και αυτό θα κάνουμε».

Όσο για το τι θα ήταν αποτυχία σε αυτό τον όμιλο; «Να μη βγούμε πρώτοι. Έχουμε τους παίκτες και σαν ομάδα είμαστε πολύ καλή. Πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια και να καταλάβουμε την πρώτη θέση. Η Εθνική ομάδα έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες και ο προπονητής έχει διαλέξει τους κατάλληλους».

Ο αγώνας της Παρασκευής (11/10) σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα, καθώς θα είναι ο πρώτος επίσημος μακριά από την έδρα που είχε για πάρα πολλά χρόνια, το «Γ. Καραϊσκάκης». Νέο γήπεδο (ΟΑΚΑ) λοιπόν και ο Φορτούνης σήμανε κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό: «Παίζουμε σε καινούργιο γήπεδο και θέλουμε ο κόσμος να έρθει να μας βοηθήσει. Δεν είναι σαν το Καραϊσκάκη, αλλά πρέπει να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο και χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κοινού μας».

«Κάλεσα τους καλύτερους… Δεν είμαι σίγουρος, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 40 παίκτες που παρακολουθούμε. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή έχω διαλέξει αυτούς που βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτή είναι η πιο δυνατή ουγγρική Εθνική ομάδα, ο Μάρκο Ρόσι. Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Μαυγάρων είπε τα εξής:

Όσο για το πόσες αλλαγές θα κάνει σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας; «Σίγουρα θα έχουμε 1-2 αλλαγές. Μετά την τελευταία προπόνηση θα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις. Θα δω την τελευταία προπόνηση και θα αποφασίσω, ανάλογα με την ψυχολογική και φυσική κατάσταση των παικτών. Μας περιμένουν δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια (ακολουθεί η Εσθονία) και τα σκεφτόμαστε και τα δύο. Αλλά σίγουρα στο αυριανό παιχνίδι θα έχουμε τουλάχιστον δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς».

Ο Ρόσι ρωτήθηκε αν θα παίξει ο Βίλι Όρμπαν της Λειψίας. «Ο Βίλι είναι από τους παίκτες που παίζουν στην Μπουντεσλίγκα. Είναι δυνατός, δεν είναι τυχαίο ότι είναι αρχηγός της Λειψίας, που είναι από τις καλύτερες ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος. Είναι σεμνός, ταπεινός, βοηθά την ομάδα και εμπνέει σιγουριά στην άμυνα. Αυτό θα βοηθήσει την Εθνική μας», απάντησε.

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να παίζουν οι παίκτες που έχουν ρυθμό, κυρίως αυτοί που παίζουν στο εξωτερικό. Είναι αρκετοί που παίζουν στην Ευρώπη και έχουν αποκομίσει αρκετά οφέλη, αλλά παίζοντας 3 φορές κάθε μερικές ημέρες μπορεί να αποκομίσουν κούραση. Στην Εθνική όλοι πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, γιατί δεν μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτό τον τομέα».

Ο ιταλός εκλέκτορας εγκωμίασε την ελληνική ομάδα και ειδικά την αμυντική γραμμή της: «Στα χαρτιά η Ελλάδα είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του ομίλου και εξαρχής το φαβορί του γκρουπ. Έχει σταρ στην ομάδα και ειδικά στην άμυνα: Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης… Στα χαρτιά, η αξία της Ελλάδας είναι τρεις φορές περισσότερη από την ομάδα της Ουγγαρίας».

Για το αγωνιστικό σκέλος, είπε: «Οι Έλληνες Θέλουν ρεβάνς, δεν τους βγήκε το παιχνίδι στην Ουγγαρία, δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα γι΄ αυτούς. Εμείς θα προσπαθήσουμε, δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, αλλά θα είμαστε μαχητές. Αν είμαστε καλοί και τυχεροί μπορεί να επαναλάβουμε το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα».

Όσο για τις απουσίες της ελληνικής ομάδας και τη χαμηλή προσέλευση κόσμου που αναμένεται αύριο; «Η Ελλάδα είναι Ελλάδα, παρά τις ελλείψεις της. Αν πάρουμε βαθμό ή βαθμούς ο όμιλος παραμένει ανοιχτός. Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Στη Βουδαπέστη παίξαμε χωρίς θεατές. Καλύτερα λοιπόν λίγοι φίλαθλοι παρά καθόλου. Θα είναι και περίπου 500 φίλαθλοι της Ουγγαρίας στο γήπεδο».

Τους Ούγγρους διεθνείς εκπροσώπησε ο Άνταμ Σάλαϊ, που είχε ανοίξει το σκορ στον αγώνα της Groupama Arena. Όπως παραδέχθηκε, είδε πολλές αυτό το γκολ αλλά κυρίως «… μετράει ότι κερδίσαμε. Πάνω απ΄ όλα είναι η ομάδα, πάνω απ΄ όλα η νίκη. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και αύριο».

Ερωτηθείς αν μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά όπως στη Βουδαπέστη, απάντησε: «Στο πρώτο ματς ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Πρέπει να δώσουμε το 100% και να παίξουμε δυνατά, χωρίς να φοβόμαστε. Έχουμε αυτοπεποίθηση».

Η Ουγγαρία έχει να νικήσει εκτός έδρας περίπου δύο χρόνια και συγκεκριμένα από ένα παιχνίδι στη Λετονία, με τον Σάλαϊ να υπογραμμίζει πως «πρέπει να διακόψουμε το κακό αυτό σερί και με ένα καλό παιχνίδι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα