Στο δίκτυο του ΟΣΕ και η PEARL AE – Υπεγράφη η σύμβαση πρόσβασης

Στο δίκτυο του ΟΣΕ βρίσκεται και η PEARL AE δημιουργώντας νέα δεδομένα στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Πρόκειται για την τρίτη ιδιωτική εταιρεία που τροχοδρομεί πάνω στην ελληνική σιδηροδρομική υποδομή διαμορφώνοντας συνθήκες μετεξέλιξης της χώρας μας σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο. Πρόκειται για την Piraeus

Europe Asia Rail Logistics (PΕΑRL), η σύμβαση πρόσβασης υπεγράφη σήμερα το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ.

Η PEARL που διατηρεί εταιρική σχέση με την COSCO, η οποία διαχειρίζεται τον ΟΛΠ, δραστηριοποιείται ήδη σε αγορές των Βαλκανίων (Σερβία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία). Διατηρεί την έδρα της στον Πειραιά και εκπαιδεύει έξι μηχανοδηγούς στη Σιδηροδρομική Ακαδημία του ΟΣΕ.

Παράλληλα, βρίσκεται σε καταληκτικό στάδιο για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης 4 μηχανών (2 ντίζελ + 2 ηλεκτροκίνητων) από τη ΓΑΙΑΟΣΕ. Μόλις ολοκληρωθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες (εκπαίδευση μηχανοδηγών και μίσθωση τρένων), τότε η εταιρεία θα εκκινήσει, με ιδία μέσα, εμπορευματικά δρομολόγια από το λιμάνι του Ικονίου προς την Κεντρική Ευρώπη.

«Σήμερα γίνεται άλλο ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αναμόρφωσης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου που τα τελευταία τρία χρόνια έχει περάσει από την απαξίωση στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ως βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Παράλληλα με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου προχωρά και η εκπαίδευση του προσωπικού που λειτουργεί πάνω στο δίκτυο.

Ο ΟΣΕ είναι ο μοναδικός διαχειριστής της σιδηροδρομικής υποδομής και ανοίγει τις συνεργασίες του με όλο το φάσμα των φορέων και των εταιριών προκειμένου να ενισχύσει το δίκτυο και να το καταστήσει απόλυτα λειτουργικό και δυναμικό» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Κακουλάκης από την πλευρά του αφού καλωσόρισε την εταιρεία PEARL στην «οικογένεια του ελληνικού σιδηρόδρομου» σημείωσε πως η δρομολόγηση μία ακόμη εταιρείας στον τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών αποδεικνύει την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και τη σημαντική γεωγραφική θέση της χώρας ως πύλη της Ευρώπης. Και πρόσθεσε πως με την επικείμενη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, αναμένεται ραγδαία αύξηση στις εμπορευματικές μεταφορές, καθιστώντας τη χώρα τον κεντρικό διαμετακομιστικό εμπορευματικό κόμβο της Αφρικής και Ασίας προς την Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης τόνισε πως η έναρξη λειτουργίας της νέας σιδηροδρομικής επιχείρησης σηματοδοτεί το άνοιγμα της αγοράς στο τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα