Lil.Botox: Μια drag queen από τη Λάρισα, πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ονομάζεται Lil.Botox, ζει στη Λάρισα και είναι ανερχόμενη drag queen.

Μάλιστα, θα πρωταγωνιστήσει σε γερμανικό ντοκιμαντέρ των φωτογράφων Amanda Jansson και Volk Kinetshniy, που θα προβληθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ ανά την υφήλιο.

Πίσω από αυτήν κρύβεται ένας 23χρονος που ζει και σπουδάζει στη Λάρισα

τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Στην Λάρισα είχα έρθει αρχικά λόγω σπουδών, βέβαια μετά είδα ότι μπορώ να δημιουργήσω πράγματα εδώ που δεν είναι μέσα στην νοοτροπία της πόλης».

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης από το onlarissa.gr

Πριν επιλέξεις να γίνεις η περσόνα Lil.Botox με τι ασχολιόσουν; Πως προέκυψε αυτός ο ρόλος; Το σκεφτόσουν πάντα, σε γοήτευε;

Η αλήθεια είναι ότι δεν σκεφτόμουν ότι θα ασχολιόμουν με το ντραγκ. Μου αρέσει η εμφάνιση μου σαν άντρας, η τρίχα μου, όλα τα αντρικά στοιχεία πάνω μου.

Πριν από αυτό ασχολιόμουν κυρίως με τον χορό σαν performer, μου αρέσει η μόδα και συμμετείχα σε διάφορες δουλειές πάνω σε αυτή, δούλευα σε ένα μπαρ στην Λάρισα και είχα και τις σπουδές μου.

Στο ντραγκ με παρότρυνε ένας φίλος στον όποιο είχα δώσει μια ιδέα για να υλοποιηθεί πάνω σε μια drag queen.

Έπειτα με είχε καλέσει σε ένα κλαμπ για να κάνω performance σαν άντρας και μου πρότεινε την ιδέα να ξυριστώ και να γίνω Ντραγκ, ώστε να εξιτάρω και να μπερδέψω τον κόσμο. Είδα ότι ο κόσμος το ήθελε πολύ και το γούσταρε και αυτό με έβαλε σε σκέψη για να το δουλέψω.

Μαθαίνουμε ότι γερμανικά περιοδικά ασχολούνται μαζί σου και ήρθαν μέχρι τη Λάρισα για να γυριστεί ντοκιμαντέρ για σένα. Αυτό πως προέκυψε;

Προέκυψε τυχαία. Δεν το πίστευα ούτε και εγώ όταν μου έγινε αυτή η πρόταση. Αυτό που τους εξίταρε είναι ότι είμαι η μοναδική drag που υπάρχει στην Λάρισα, σε μια επαρχιακή μεγάλη πόλη δηλαδή και βγαίνει στους δρόμους χωρίς να διστάζει.

Γι’ αυτούς αυτό δεν είναι κάτι περίεργο, γιατί στην Γερμανία υπάρχουν άτομα πολλά σαν και έμενα και δεν μειώνονται από την κοινωνία. Επίσης τους έκανε εντύπωση το πώς γίνεται ένα άτομο όπως εγώ να διοργανώνει lgbt events τα όποια έχουν τεραστία επιτυχία σε μια επαρχία. Και γίνονται με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να μπει κάποιος σε αυτό τον χώρο αν δεν είναι lgbtq άτομο.

Όταν είδαν τα show μου, εκεί ήταν που πείστηκαν ότι θέλουν να ξεκινήσουν αυτό το ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ αυτό θα βγει το 2019 και θα προβληθεί παγκοσμίως σε διάφορα φεστιβάλ κλπ. Η Ελλάδα ίσως να είναι και από τις τελευταίες χώρες με βάση τις πληροφορίες που έχω, όπου θα προβληθεί. Θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη εκδήλωση για να προβληθεί κάτι τέτοιο.

Τα γυρίσματα ακόμα δεν έχουν τελειώσει γιατί γίνονται τα περισσότερα στη Λάρισα, έπειτα στην Αθήνα αλλά και στον τόπο καταγωγής μου, οπότε είναι μια χρονοβόρα υπόθεση που γίνεται με πολύ επαγγελματισμό.

Πώς αποδέχεται η Λάρισα μια drag queen; Ποιες οι αντιδράσεις των Λαρισαίων; Σε αναγνωρίζουν στον δρόμο;

Είναι λίγο αστείο αυτό. Η Λάρισα δεν την αποδέχεται, απλά έχω μάθει στην ζωή μου να μπορώ να χειρίζομαι καταστάσεις και να τις φέρνω προς το μέρος μου. Την πρώτη φορά που βγήκα σαν drag στην Λάρισα όλοι έλεγαν «τι είναι αυτό», μητέρες να παίρνουν τα παιδάκια στην άκρη, τρόμαζαν αρκετά. Χωρίς λόγο βεβαία.

Θα έλεγα όμως ότι πλέον σιγά σιγά κάτι πάει να γίνει. Βλέπω τελευταία ότι δέχομαι πολλά μηνύματα για να έρθουν σε show μου να με δουν. Είχα κάνει ένα show στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ, στην αρχή έκραζαν σχεδόν όλοι οι περαστικοί, πριν καν βγω στην σκηνή.

Με το που βγαίνω στην σκηνή όμως, εκεί είναι που έμειναν με το στόμα ανοιχτό και ήταν από τις μέρες που είδα την Κεντρική Πλατεία σχεδόν γεμάτη. Γούσταρα πολύ γιατί εκείνη την μέρα, σκέφτηκα, ότι ίσως να μπόρεσα να άλλαξα και να άνοιξα κάποια μυαλά.

Οι αρνητικές αντιδράσεις, σε επηρεάζουν, σε πληγώνουν;

Δεν θα το έλεγα. Δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος, ποιος είμαι out of drag , δεν τους πάει το μυαλό. Βεβαία επειδή και στην καθημερινή μου ζωή δεν κρύβομαι, τα ρούχα μου είναι πιο εναλλακτικά, κυρίως μαύρα, αλλά ίσως και σε αποχρώσεις του ασημί, με ξέρουν σαν φιγούρα και για τον λόγο ότι είμαστε στη Λάρισα και όλα μαθαίνονται.

Ήξεραν ότι αυτή η φιγούρα κάνει τα lgbt πάρτι αλλά χωρίς να γνωρίζουν το όνομα μου. Μάλιστα είχα ακούσει ότι με έλεγαν «το παιδί με το ασήμι μπουφάν και παπούτσι». Άρα ίσως το μυαλό τους πάει ότι είμαι εγώ αυτή η drag φιγούρα.

Δεν με πληγώνουν καθόλου, ίσα ίσα τρέφομαι από αυτές. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Ξέρω ότι μέσα από αυτό γίνεται κάτι καλό. Συνηθίζει το μάτι κάποιου μέχρι που μετά από κάποια στιγμή θα σταματήσει να ασχολείται και να σχολιάζει.

Το άρθρο Lil.Botox: Μια drag queen από τη Λάρισα, πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα