Σε… χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η Πάτρα

13:39 27/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Πάτρας, θα ανάψει σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., από την πλατεία Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού μαζί με τους συναδέλφους τους από το Πράσινο του Δήμου Πατρέων, ολοκλήρωσαν και φέτος τις προετοιμασίες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του γιορτινού στολισμού στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της πόλης.Ο διάκοσμος έχει τοποθετηθεί εξ ολοκλήρου, από τους εργαζόμενους του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων και θα φωτίσει το κέντρο και τις συνοικίες του Δήμου.

Σημείο αναφοράς,

θα είναι η πλατεία Γεωργίου, όπου στήθηκε το χριστουγεννιάτικο χωριό, με τη φάτνη και τις γιορτινές κατασκευές, με φόντο το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Πέρα όμως από τη φάτνη, φέτος θα δούμε ένα παραδοσιακό καραβάκι, στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Το καράβι θα έχει κύριο υλικό το ξύλο και θα είναι διαστάσεων έξι μέτρων, σε πλάτος, αρκετά εντυπωσιακό, όπως μαθαίνουμε, για να δεσπόζει επί της πλατείας. Και αυτή η κατασκευή, φέρει την καλλιτεχνική υπογραφή του Πέτρου Βρυώνη, της «ψυχής» του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου.

Όσο για τις κατασκευές με τα σπιτάκια, που πέρσι ήταν στην Τριών Συμμάχων, φέτος τα Χριστούγεννα στήθηκαν στην πλατεία Όλγας, ώστε και αυτή η πλατεία να έχει «άρωμα» γιορτών.

Δήμητρα Αναργύρου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα