Στις 22 μέρες του Αυγούστου τα μισά κρούσματα της πανδημίας – Προς παράταση το άνοιγμα των σχολείων

Παρότι τόσο ο Στέλιος Πέτσας, όσο και η Νίκη Κεραμέως είχαν εμφανιστεί σχεδόν βέβαιοι ότι τα σχολεία θα ανοίξουν οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικές πηγές άφηναν ανοικτό παράθυρο να υπάρξει παράταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την επόμενη εβδομάδα και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας».

Δεδομένου ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά το τελευταίο διάστημα, θεωρείται αρκετά πιθανό το σενάριο αύριο, Δευτέρα, η Νίκη Κεραμέως να ανακοινώσει ότι τελικά το

πρώτο κουδούνι για φέτος θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, ήτοι μια εβδομάδα αργότερα.

Παρότι προς το παρόν τα κρούσματα δεν έχουν ξεφύγει περαιτέρω (όπως… έτρεμαν οι ειδικοί ότι μπορούσε να συμβεί), η σταθεροποίησή τους σε τριψήφιο αριθμό και τα συνεχόμενα 200+προκαλούν έντονη ανησυχία.

Ενδεικτικό του πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση είναι το γεγονός ότι από τα 8.381 κρούσματα που έχουν καταγραφεί από το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα, κάτι λιγότερο από τα μισά (4.033) καταγράφηκαν τον Αύγουστο κι ενώ ακόμα βρισκόμαστε στις 23 του μήνα!

Ανησυχητικά είναι ακόμη δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι δεν έχει επιστρέψει μεγάλος όγκος παραθεριστών, ενώ δεν έχουν φανεί και οι συνέπειες από την επιστροφή όσων αφίχθησαν στα αστικά κέντρα τις προηγούμενες μέρες.

Το δεύτερο και πιο ανησυχητικό από όλα, όμως, είναι το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των νέων ανθρώπων που νοσούν και αυτός που χρειάζεται να διασωληνωθούν.

Τελευταία περίπτωση μια 40χρονη από τη Λάρισα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet.gr, η γυναίκα εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης το βράδυ της Παρασκευής σε σοβαρή κατάσταση. Χθες υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό, βρέθηκε θετική και αμέσως μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα