Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Μάνη – Σε Δροσοπηγή και Γέρμα η μάχη των Πυροσβεστών (video)

Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής στη Μάνη είχε αποτέλεσμα, όπως μαρτυρά η εικόνα της πυρκαγιάς το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με την τελευταία χρονικά ενημέρωση, πλέον δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα παρά μόνο διάσπαρτες εστίες και στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 47 οχήματα και 7 πεζοπόρα τμήματα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το έργο των πυροσβεστών έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλο, μάλιστα, καθώς από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να

ενταθούν οι άνεμοι στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η μάχη πλέον δίνεται σε δύο μέτωπα και συγκεκριμένα στη Δροσοπηγή και στο Γέρμα. Από το πρωί συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Υποψίες για εμπρησμό

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κι αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους άνδρες της Πυροσβεστικής ήταν ότι στο ξεκίνημά της υπήρξαν πολλές και διάσπαρτες εστίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να «ανοίξει» σε δύο μέτωπα και να πάρει γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης πέντε οικισμών και συγκεκριμένα ζήτησε να φύγουν οι κάτοικοι από Γέρμα, Δροσοπηγή, Βαχό, Σκαμνάκι και Νεοχώρι.

Λίγο μετά τις 20.00 η κατάσταση ήταν δραματική καθώς οι φλόγες εκτείνονταν σε ένα τεράστιο μέτωπο, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων. Χάρη, όμως, στη συντονισμένη και ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι Πυροσβέστες, η εικόνα το πρωί της Κυριακής είναι αισθητά καλύτερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στην επιχείρηση δίνει και ο αρχηγός του Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.

Μήνυμα στους κατοίκους από το 112

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλούσε χθες τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθεί τις οδηγίες των αρχών.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Keywords
Τυχαία Θέματα