ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ποιοι στήνουν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στη σύνοδο του ΟΗΕ

Μπορεί όλα τα φώτα να έχουν πέσει πάνω στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν, αλλά το Μαξίμου στήνει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, την πρωτοβουλία ανέλαβε ο γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία πίεσε τον κ. Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που η καγκελάριος έκανε σαφείς αναφορές στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέδρασε στη Συνέντευξη Τύπου.

Η κα. Μέρκελ θέλει με τη συνάντηση αυτή να εκθέσει τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος προεκλογικά ήταν πολέμιος της συμφωνίας την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζε ως προδοτική, αλλά τώρα υποχρεώνεται σε μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα, που θα του δημιουργήσει έναν ακόμη πονοκέφαλο στις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά.

Το ωραίο είναι ότι η συνάντηση δεν διέρρευσε από την ελληνική πλευρά, αλλά από την πλευρά Ζάεφ, ο οποίος μέρες τώρα είχε κλείσει το ραντεβού του με τον έλληνα πρωθυπουργό και το θεωρούσε δεδομένο, ενώ στην κυβέρνηση φοβόντουσαν τη διαρροή γιατί θα χαλούσε την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η εξέλιξη αυτή την ώρα μάλιστα που στην τελευταία δημοσκόπηση φέρνουν τους πολίτες κατά 40% δυσαρεστημένους από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού στα ελληνοτουρκικά και στο Σκοπιανό.

Από το Μαξίμου ήδη έχουν σημάνει συναγερμό μιας και θεωρούν ότι πρέπει να κλείσουν την στροφή τώρα που η κυβέρνηση είναι στα πάνω της, μιας και δεν θα υπάρξει άλλη καλύτερη στιγμή.

Βέβαια η ιστορία εκδικείται καθώς ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα, ότι έδωσε το όνομα για να πάρει τις…συντάξεις τώρα θα κληθεί να απαντήσει τι έδωσε εκείνος για να κάνει την κωλοτούμπα με τα Σκόπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα