Η Μ. Ξενογιαννακόπουλου αποκαλύπτει 3 αλήθειες και τις αλχημείες με τους μετακλητούς

Συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαλύπτουν τις “αλχημείες” της κυβέρνησης σε σχέση με τον αριθμό και το κόστος των μετακλητών αποκάλυψε η πρώην υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε 53 μετακλητούς στο γραφείο μου ενώ εγώ 12»

Η πρώην υπουργός όταν δέχθηκε τις σχεδόν επιθετικές ερωτήσεις σε σχέση με τους μετακλητούς εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει:

“Σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν καταγράφονταν οι μετακλητοί, αλλά αποσπασματικά, η πρώτη καταγραφή μετακλητών στην απογραφή δημοσίων υπαλλήλων

έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία με τους θεσμούς διότι έπρεπε να είναι πλήρης η καταγραφή. Έτσι τότε φάνηκε ότι αυξάνει ο αριθμός αλλά είναι πλασματικό”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 3 αλήθειες που απαντούν στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για τον αριθμό και το κόστος των μετακλητών:

“Αλήθεια 1η:

«Στο γραφείο μου ως υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης είχα 12 μετακλητούς ο κ. Μητσοτάκης το 2014 στη θέση μου είχε 53 μετακλητούς που δεν καταγράφονταν.

Αλήθεια 2η:

“Αλχημεία στα στοιχεία από τον κ. Γεραπετρίτη ο οποίος στα στοιχεία που παρουσίασε έχει συνυπολογίσει μετακλητούς και αποσπασμένους που οι αποσπασμένοι είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και μάλιστα για το Μαξίμου έχει συνυπολογίσει και τους μόνιμους υπαλλήλους του Μαξίμου”.

Αλήθεια 3η:

“Βάση του νόμου που έφερε ο κ. Γεραπετρίτης αυτή τη στιγμή είναι 450 υπάλληλοι στην προεδρία του Πρωθυπουργού στην παρούσα κυβέρνηση εκ των οποίων οι 120 είναι μετακλητοί. Αντί να γίνεται μία αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ας μιλήσουμε για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δέχεται τον κανόνα 1:1

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε επίσης ότι “από 1.1.19 εφαρμόζεται ο κανόνας 1:1 και φέραμε τον πολυετή προγραμματισμό για τις προσλήψεις στο Δημόσιο τον οποίο ψήφισε και η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση”, προσθέτοντας:

«Με βάση το 1:1 υπήρχε ένα κονδύλι σε κάθε δημοσιονομικό έτος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που αντιστοιχεί σε 10.000. Εμείς είχαμε πει 15.000 την τριετία στην παιδεία και ξεκινήσαμε με τις προσλήψεις 4.500 στην ειδική αγωγή εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό και για αυτό τις διατηρεί ο Μητσοτάκης παρόλο που έχει καθυστερήσει συν 10.500 για το 2020 και 2021 βάση του 1:1. Ο κ. Μητσοτάκης επειδή δεν δέχεται τον κανόνα 1:1 δεν δέχεται ότι υπάρχει η αντίστοιχη δέσμευση στους δύο προϋπολογισμούς του 2020 και 2021»

Keywords
Τυχαία Θέματα