Οι Επτά Mega Θανάσιμες Πεθερές είναι εδώ (video)

Το τελευταίο μας αφιέρωμα στις κωμικές σειρές ενός καναλιού που έσβησε μετά από σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας, θα είναι για την μακροβιότερη κωμική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης.

Οι 7 θανάσιμες πεθερές έκαναν πολλούς Έλληνες να γελάσουν και ακόμα περισσότερες νυφούλες- συζύγους ελλήνων κανακάρηδων ή και αντίστοιχα πολλούς γαμπρούληδες -συζύγους ελληνίδων πριγκιπισσών. Πολλοί και πολλές ήταν αυτές που φρόντισαν να το δουν μετά των κολλητών και οι πιο τολμηρές μετά των πεθερών τους. Συνοδεία πάντα ποπ κορν,

πίτσας και ελαφρών αλκοολούχων γιατί το να βλέπεις αυτό ή έστω μια παρωδία αυτού που ζεις στην μικρή οθόνη δεν είναι και λίγο.

Η κωμική αυτή σειρά περιελάμβανε αυτοτελείς ιστορίες, οι οποίες ολοκληρώνονταν σε 2 ή 3 (τις περισσότερες φορές) επεισόδια. Η ιδέα που γέννησε αυτή τη σειρά ήταν το ομότιτλο βιβλίο της Νίκης Τάντση, το οποίο έδωσε και την απαιτούμενη τροφή για τις πρώτες 7 θανάσιμες πεθερές.

Όπως βέβαια όλοι θυμόμαστε, οι πεθερές δεν ήταν επτά αλλά προς χαρά μας πολύ περισσότερες, για την ακρίβεια έφτασαν τις 59 (!!!) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γρηγόρη Πετρινιώτη, σε σενάρια κυρίως δια χειρός Παναγιώτη Καποδίστρια.

Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2004 και το τελευταίο την 1η Ιουνίου 2010, ολοκληρώνοντας 7 κύκλους επεισοδίων με 173 επεισόδια, κάνοντας αυτήν την κωμική τηλεοπτική σειρά τη μακροβιότερη και μία από τις πιο επιτυχημένες του Mega Channel αλλά και της ελληνικής τηλεόρασης γενικότερα.

Επαναλήψεις της σειράς 7 θανάσιμες πεθερές, έπαιξαν για 7 χρόνια (2006, 2007, 2010, 2012, 2012, 2013, 2014) και πλέον μπορούμε να τις απολαμβάνουμε online.

Σταθερή αξία σε κάθε επεισόδιο η αφηγήτρια Βίκυ Σταυροπούλου, η οποία εμφανίζεται με τη μορφή αγγέλου για να μας εξηγήσει αφενός αλλά και να παρακολουθήσει επεμβαίνοντας όπου χρειαστεί για να γλιτώσει κάποια νύφη. Η ίδια άλλωστε όταν ζούσε, ταλαιπωρήθηκε πολύ από την πεθερά της, οπότε στη μετά ζωή της ανατέθηκε ο ρόλος του διασώστη σε περιπτώσεις θανάσιμης πεθεράς.

Στους ρόλους των πεθερών απολαύσαμε όλη την αφρόκρεμα της ελληνικής υποκριτικής, με κάποιες από αυτές να εμφανίζονται σε περισσότερες από μία ιστορίες.

Για να τις θυμηθούμε όμως μία προς μία:

Ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά πέντε φορές είδαμε τη Μαρία Καβογιάννη (Κερκυραία, Συριανή, Λογική, Αρχαία, Group Therapy), όπως και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Πόντια, Τσιγγάνα, Νεοδημοκράτισσα, Συμπεθέρες, Group Therapy).

Από τέσσερις χαρήκαμε τις Πηνελόπη Πιτσούλη (Σπαρτιάτισσα, Βλάχα, Πανούργα,Group Therapy) και Καίτη Κωνσταντίνου (Σμυρνιά, Πειραιώτισσα, Συμπεθέρες, Group Therapy), ενώ από τρεις είδαμε τις εξίσου καταπληκτικές Ναταλία Τσαλίκη (Καλαματιανή, Φεμινίστρια, Group Therapy), Μίρκα Παπακωνσταντίνου (Κεφαλλονίτισσα, Γιατρόπληκτη, Οικονομικής κρίσης) και Νένα Μεντή (Θεσσαλονικιά, Δυτικών Προαστίων, Αλανιάρα).

Σε δύο ιστορίες συμμετείχαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο οι θαυμάσιες Ελένη Καστάνη (Κρητικιά, Ρατσίστρια), Ελένη Γερασιμίδου (Χήρα, Φαντασιόπληκτη), Χρυσούλα Διαβάτη (Παριανή, Τσιγκούνα), Τζόυς Ευείδη (Πατρινιά, Από τον άλλο κόσμο), Χρύσα Ρώπα (Θρακιώτισσα, Στη Χούντα), Υβόννη Μαλτέζου (Θύμα, Group Therapy), Μπέτυ Βαλάση (Πολίτισσα, Group Therapy) και η Υρώ Μανέ (Μανιάτισσα, Αρβανίτισσα).

Τέλος, ακολουθούν οι παρακάτω μοναδικές πεθερούλες (πλην του Χαλκιά που ως drag queen πεθερά ήταν ανατροπή στις καθυστερήσεις) που εμφανίστηκαν σε μία ιστορία: η Μπέτυ Λιβανού (Θανάσιμη), η Κατερίνα Γιουλάκη (Μηχανοράφτρα), η Κάρμεν Ρουγγέρη (Τιμωρός), η Άννα Κυριακού (Κακιά), η Δέσποινα Μπεμπεδέλη (Καλή), η Μαρία Αλιφέρη (Χίπισσα), η Μάρθα Βούρτση (Απρόβλεπτη), η Δήμητρα Παπαδοπούλου (Κουφή), η Τζέσυ Παπούτση (Λαϊκή), η Ρένια Λοιζίδου (Μοντέρνα), η Κατιάνα Μπαλανίκα (Φαρμακόγλωσσα), η Άννα Παναγιωτόπουλου (Μαϊμού), η Ντίνα Κώνστα (Εθιμοτυπική), η Μιμή Ντενίση (Μαφιόζα), η Μάρθα Καραγιάννη (Νεόπλουτη), η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (Lifting), ο Τάσος Χαλκιάς (Άντρας-ψεύτικη πεθερά), η Μαρία Λεκάκη (Του 1821), η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους (Από το Μέλλον) και κάποιες πάλι βάσει γεωγραφικής προέλευσης όπως η Κάτια Δανδουλάκη (Λέρια), η Ελένη Ανουσάκη (Ναυπλιώτισσα), η Βέρα Κρούσκα (Κολωνακιώτισσα) και η Καίτη Γαρμπή (Αθηναία).

Σε όλο αυτό το “πεθερίστικο” ταξίδι, είδαμε και μια πληθώρα αγαπημένων ηθοποιών στους υπόλοιπους ρόλους που έγραψαν και αυτοί τη δική τους ιστορία στις ιστορίες που δεν βαριόμαστε να βλέπουμε σε επανάληψη…

Στα βραβεία-αφιέρωμα του Mega, The Twenty, οι Επτά Θανάσιμες Πεθερές διακρίθηκαν σε διάφορες κατηγορίες όπως αυτή της Αγαπημένης Οικογενειακής Κωμωδίας στην 4η θέση, του Πιο Φευγάτου Ήρωα για τη Βίκυ Σταυροπούλου (Αφηγήτρια) στην 7η Θέση κ.α., ενώ από τις Πεθερές η πιο αγαπημένη ανακηρύχτηκε «Η κρητικιά πεθερά» με την απολαυστική Ελένη Καστάνη.

Keywords
Αναζητήσεις
7 θανασιμες πεθερες
Τυχαία Θέματα