Defence Turk: «Νέους κανόνες εμπλοκής» ετοιμάζει η Τουρκία για Ελλάδα και Κύπρο

Το Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αποκαλύπτει το αμυντικό περιοδικό Defence, αποφάσισε πως ο τουρκικός στόλος θα μπορεί να απαντά ελεύθερα στις παρενοχλήσεις που δέχεται από Ελλάδα και Κύπρο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το «Defence Turk», η Τουρκία πρόκειται να δώσει το «πράσινο φως» στα πολεμικά της πλοία και υποβρύχια

να απαντούν ακόμη εις διπλούν και εις τριπλούν στις πιθανές απειλές που θα δεχθούν από Ελλάδα και Κύπρο.

Φυσικά, αναφέρεται πως σύμφωνα με τους νέους κανόνες η αντίδραση θα είναι ανάλογη της απειλής που δέχεται ο τουρκικός στόλος και ανάλογα με τον πιθανό βαθμό απειλής, θα υπάρχει η δυνατότητα η διαταγή να μπορεί να μεταβιβαστεί από τον ναύαρχο μέχρι και σε χαμηλότερης βαθμίδας αξιωματικούς ενός πλοίου.

Κατά συνέπεια, ο τουρκικός στόλος θα είναι ελεύθερος να απαντά με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ακόμη και στην πιο μικρή παρενόχληση που θα δεχτεί το ερευνητικό πλοίο "Μπαρμπαρός", αλλά και το γεωτρύπανο "Φατίχ" που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η ιστοσελίδα "Defence Turk", που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα.

Άλλα ακραία εθνικιστικά μέσα της Τουρκίας επιμένουν πως δεν πρέπει να σταματήσει ο έλεγχος στα τουρκικά πλοία.

Τέλος εκτιμάται μάλιστα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να ενεργήσει δυναμικά απέναντι στον τουρκικό στόλο που έχει το "πάνω χέρι"στη Μεσόγειο. Αλλά ούτε και η ε/κ διοίκηση μπορεί να βγάλει άχνα απέναντι στην αντίδραση της Τουρκίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα