Νέες πληροφορίες για τους απαγωγείς Λεμπιδάκη – Ποιοι έχουν συλληφθεί

Συμμετοχή στο Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου είχαν τρεις από τους απαγωγείς του 53χρονου κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος ελευθερώθηκε τη Δευτέρα μετά από έξι μήνες ομηρίας.

Ο ένας, μάλιστα, ηλικίας 45 ετών, δήλωνε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, απευθυνόμενος προς υπουργούς της κυβέρνησης, ότι «θα πάρουμε τα όπλα αν πετάξουν στο δρόμο ανθρώπους με πλειστηριασμούς». Στις 3 Σεπτεμβρίου είχε συλληφθεί για εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ,

ενώ είχε κατηγορηθεί και για πρόκληση σωματικών βλαβών με θύμα δικαστικό επιμελητή.

Ένα δεύτερο μέλος, ηλικίας 46 ετών, είναι αγρότης και φέρεται να συμμετείχε από την αρχή στην απαγωγή. Το επώνυμό του είναι ίδιο με υπουργού της κυβέρνησης, χωρίς όμως να έχει καμία συγγενική σχέση μαζί του.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωματεμπορία δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δηλώνει ότι «ο εντολέας μου συνελήφθη μόνο και μόνο επειδή συνάντησε μία ημέρα δύο συγκατηγορουμένους του. Με τον έναν έχει μακρινή συγγένεια και με τον άλλον ήταν στο παρελθόν φίλος. Κανείς όμως από τους κατηγορουμένους δεν αναφέρει τον πελάτη μου στις καταθέσεις του για το οτιδήποτε».

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ένας 22χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Σφακιά, ένας 60χρονος μεσίτης που είχε κατηγορηθεί για κλοπή, ένας 40χρονος ομογενής που «στρατολογήθηκε» τον τελευταίο μήνα για τη φύλαξη του Λεμπιδάκη, ένας 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράνομη κατοχή σκραπ.

Η εγκληματική οργάνωση συστήθηκε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα