Δύο αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Λουτράκι Αλμωπίας ύψους 4 εκ.ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της ΠΚΜ

Δυο αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Έδεσσας και του Λουτρακίου Πέλλας.

Η αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας, με τις παρεμβάσεις στον Εδεσσαίο ποταμό, έχει προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις στον χείμαρρο Τόπλιτσα, που θα θωρακίσουν το Λουτράκι έχουν προϋπολογισμό 2.040.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης

Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει πλέον τα πιο επείγοντα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και στο Άγιον Όρος. Εντάσσουμε όλα τα αναγκαία έργα στο ΕΣΠΑ, δημιουργώντας έτσι μια αντιπλημμυρική ‘ασπίδα’ στην προσπάθειά μας να καλύψουμε κενά δεκαετιών. Τα πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω και της κλιματικής αλλαγής, είναι πιο συχνά πλέον, με αποτέλεσμα οι ανάγκες που συσσωρεύτηκαν να είναι μεγάλες και εξαιρετικά επείγουσες. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δέσμευσε σημαντικά κονδύλια, που τα διαθέτει για την υλοποίηση των πιο αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, ώστε αφενός να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, αφετέρου να παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και του περιβάλλοντος, φυσικού και δομημένου. Με τις παρεμβάσεις μας στην Πέλλα θωρακίζουμε δυο σημαντικά αστικά κέντρα, που η καθημερινότητά τους είναι συνυφασμένη με το νερό. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την παρέμβαση στον Εδεσσαίο ποταμό, που επηρεάζει όλη τη ζωή στην Έδεσσα και τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικά (καθιζήσεις δρόμων, πλημμύρες κτλ.). Με τα έργα που προγραμματίσαμε δίνουμε λύση σε ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα της πρωτεύουσας της Πέλλας και προστατεύουμε τον ιστό της πόλης. Ανάλογης σημασίας είναι και η παρέμβασή μας στο χείμαρρο Τόπλιτσα του Λουτρακίου, ειδικά μετά τις έντονες πλημμύρες του περσινού Σεπτεμβρίου, που επιδείνωσαν την κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα