Νέα νομοθεσία στην Αγγλία βάζει τέλος στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασθέντων για τρομοκρατία

Επείγουσα νομοθεσία που θα εμποδίζει την πρόωρη αποφυλάκιση όσων έχουν καταδικαστεί για αδικήματα τρομοκρατίας, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ και για όσους κρατούνται ακόμη σήμερα, ανακοίνωσε από τη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μπάκλαντ, λέγοντας ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρίθαμ του νότιου Λονδίνου την Κυριακή (02/02), η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει επειγόντως.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ,

ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τα νέα μέτρα που θα νομοθετήσει θα προβλέπουν ότι οι καταδικασθέντες για τρομοκρατικά αδικήματα θα πρέπει να εκτίουν τουλάχιστον τα δύο τρίτα της ποινής τους και να μην μπορούν να αποφυλακιστούν εάν προηγουμένως δεν δοθεί η συγκατάθεση ειδικών από το συμβούλιο αποφυλάκισης, το οποίο θα αναλαμβάνει να εκτιμά το ρίσκο που ενέχει οποιαδήποτε τέτοια απόφαση. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν, μάλιστα, και σε όσους ήδη εκτίουν ποινή φυλάκισης, δηλαδή θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι για την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ανέλαβε την ευθύνη το ISIS, με τον δράστη που έπεσε νεκρός από τα πυρά της Αστυνομίας, να έχει αποφυλακιστεί πριν από μερικές ημέρες.  

Let's mention his full Name otherwise Liberals will mistake him for Other religion

Sudesh Mamoor Faraz Amman, A 20 Year Old Islamic Terrorist who had Close links with ISIS & Alqaida Stabbed two people in South London before being Shot dead by police

Knife Jihadi#LondonAttack pic.twitter.com/AJgeMu1Nj3

— Ramu (@RamuJoginipally) February 3, 2020


Ενημερώνοντας το Σώμα, παραδέχτηκε ότι ο δράστης της επίθεσης στο Στρίθαμ είχε εκτίσει μόλις τη μισή ποινή του – και αποφυλακίστηκε πριν μία εβδομάδα – ενώ το συμβούλιο αποφυλάκισης δεν είχε λόγο στην απόφαση, καθώς αυτή προβλέπεται αυτομάτως από το νόμο. Το δικαίωμα αυτό καταργείται και οι καταδικασθέντες δεν θα μπορούν να λάβουν εκτίμηση της δυνατότητας αποφυλάκισης, εάν προηγουμένως δεν έχουν εκτίσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα της ποινής τους.

Η νέα νομοθεσία θα εισαχθεί, όπως είπε, το συντομότερο δυνατό. «Αντιμετωπίζουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση μεγάλης βαρύτητας και ως τέτοια απαιτεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας και σε όσους τώρα εκτίουν ποινές», είπε. Πρόσθεσε ότι στα νέα μέτρα θα περιληφθούν και αυτά που είχαν συζητηθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπως μεγαλύτερες ποινές για σοβαρούς εγκληματίες, χρήση ανιχνευτή ψεύδους, εκτίμηση ρίσκου για δικαστική επιτήρηση κ.α.

Ο Υπουργός δέχτηκε επικρίσεις, ιδιαίτερα από τον σκιώδη Υπουργό Δικαιοσύνης, Ρίτσαρντ Μπέργκον, σχετικά με τις περικοπές στο δικαστικό σύστημα και την χρηματοδότηση των φυλακών και της αστυνομίας, αλλά απάντησε ότι η δημόσια ασφάλεια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, άσχετα από το κόστος.

At least 20 terrorists back in London where they committed offences that put them in prison https://t.co/MqA4XxgR4n pic.twitter.com/FzLtM8MnBw

— The Sun (@TheSun) February 3, 2020


Απαντώντας σε ερωτήσεις εάν τα νέα μέτρα – και ιδιαίτερα το θέμα της αναδρομικής ισχύος – θα είναι συμβατά με τους νόμους (εφόσον οι ποινές που έλαβαν οι καταδικασθέντες επιβλήθηκαν κάτω από διαφορετική νομοθεσία), είπε ότι θεωρεί πως πρόκειται για μία λογική προσέγγιση.

– hospitals and doctors and children and civilians
everywhere in Idlib) — Wahhabist jihadists are
nowhere to be seen – they all slip comfortably
back into a freedom-loving, Assad-hating
"ordinary" Muslim identity that is routinely
churned out by BBC News & MSM . . . pic.twitter.com/cPMEFf2VMR

Phil Bevis (@PhilB6vis) February 3, 2020

Burn the books of bin Wahab, bun Baz and Uthaymeen. This terrorist incident wouldn't have happened if it wasn't for the Salafi sect promoted by Saudi. London is full of these retards. Shut down salafi mosques. Pig wanted 72 virgins and now despatched to hell. pic.twitter.com/9a9Ck3Xla6

— Praecursator (@Praecursator007) February 2, 2020

U.K. Police Kill Man in a ‘Terrorist-Related’ Incident

The shooting occurred after two people were stabbed in South London. The motive was unclear. pic.twitter.com/MRKF8eG88G

— Shakil Miah (@ShakilM09365407) February 2, 2020

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Νέα νομοθεσία στην Αγγλία βάζει τέλος στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασθέντων για τρομοκρατία - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα