Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Οι έξι ταξίαρχοι που γίνονται υποστράτηγοι – Αυτοί οδηγούνται στην αποστρατεία

Οι έξι ταξίαρχοι που προβιβάζονται στο βαθμό του υποστρατήγου έγιναν γνωστοί μετά τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ τη Δευτέρα (03/02), ενώ επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ σχετικά με τους υποστράτηγους στο Σώμα και μ’ αυτούς που οδηγούνται στην αποστρατεία. Ο Μανώλης Δασκαλάκης πάει για… Αττικάρχης, ενώ πήρε προαγωγή στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη μίας κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας

Συγκεκριμένα, οι έξι ταξίαρχοι που προβιβάζονται στο βαθμό του υποστρατήγου

με τις σημερινές κρίσεις στην ΕΛΑΣ είναι οι:

Μανώλης Δασκαλάκης (πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναλάβει βοηθός του νέου Αττικάρχη)
Γιώργος Παππάς
Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Δημήτρης Μάλλιος
Χρήστος Κονδύλης
Ελευθέριος Ντουρουντούς.

Υπενθυμίζεται ότι πήρε προαγωγή στο βαθμό του Αντιστρατήγου ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας. Ο τελευταίος υπηρετούσε στον κλάδο οικονομοτεχνικής υποστήριξης και πληροφορικής στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει επιτελάρχης, στη θέση του Κ. Λουλουδάκη, ο οποίος μετακινείται στη θέση του επιθεωρητή νοτίου Ελλάδας.

Σημειώνετα ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για τη θέση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής επικρατέστερος είναι ο Γεώργιος Γιάννινας, ο οποίος έχει «περάσει» από μάχιμη υπηρεσία στη ΓΑΔΑ. Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα και με την επίσημη πλέον ανακοίνωση της αστυνομίας, «υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Ανδρέα Δασκαλάκη και Κωνσταντίνου Σκούμα, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους 22 Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (20 Γενικών Καθηκόντων και 2 Ειδικών Καθηκόντων).

Ειδικότερα:

Έκρινε προακτέο στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη μίας κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού τον Υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα.

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστρατήγους:

Γεώργιο Γιάννινα
Γεώργιο Καστάνη
Αβραάμ Αϊβαζίδη
Παρασκευά Σανιδά
Αντώνιο Ρουτζάκη
Λάζαρο Μαυρόπουλο
Γεώργιο Κανέλλο
Πέτρο Τζεφέρη
Γεώργιο Δούβαλη
Ηλία Κοσσυβάκη
Ιωσήφ Κανακουσάκη
Ελευθέριο Γκαρίλα
Σπυρίδωνα Σκλάβο
Νικόλαο Σπανουδάκη
Ηλία Μαλεβίτη (Υγειονομικό)
Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων)

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω πέντε Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από τριάντα 30 ημέρες:

Νικόλαο Μενεξίδη
Παναγιώτη Κορδολαίμη
Στυλιανό Βολυράκη
Δημήτριο Κρίκα
Γεώργιο Ψωμά.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο Γ. Ψωμάς ήταν μέχρι πρότινος γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής. Ο Δ. Κρίκας υπηρετούσε στην Υπηρεσία Προστασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο. Ν. Μεναξίδης ήταν γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Αν. Μακεδονίας-Θράκης. Ο Π. Κορδολέμης ήταν διοικητής στην αστυνομική ακαδημία. Ο Στ. Βολυρλάκης ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: lawandorder.gr

Πηγή: Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Οι έξι ταξίαρχοι που γίνονται υποστράτηγοι – Αυτοί οδηγούνται στην αποστρατεία - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα