Κοροναϊός: Η G7 συμφώνησε να συντονίσει τις ενέργειές της – Έλληνες «εγκλωβισμένοι» στην Κίνα

Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κινεζικές πόλεις περιμένουν από τις αρχές να τους ειδοποιήσουν, πότε μπορούν να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα τους. Κάποιοι κατάφεραν να φύγουν και να έρθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η κατάσταση στην Κίνα, όπου αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα θύματα και τα κρούσματα του κοροναϊού, είναι αποκαρδιωτική.

Εκτός των άλλων, οι αρχές ανησυχούν για το ξέσπασμα εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι έγκλειστοι στα σπίτια τους και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να τους δίνουν οδηγίες εκτόνωσης από το στρες.

Η G7 συμφώνησε να συντονίσει τις ενέργειές

της για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού

Οι υπουργοί Υγείας της Ομάδας των 7 (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών συμφώνησαν σήμερα να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.

Οι υπουργοί συμφώνησαν να συντονίσουν, όσο αυτό είναι εφικτό, την προσέγγιση που ακολουθούν οι χώρες τους όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις προφυλάξεις που λαμβάνονται, την έρευνα για τον νέο ιό και τη συνεργασία τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.

«Μια κατάλληλη απάντηση στον ιό μπορεί μόνο να συντονιστεί διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επειδή ένας ιός δεν γνωρίζει ούτε από σύνορα ούτε από εθνικότητες», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Γενς Σπαν.

Αύριο, Τρίτη, ο Σπαν θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Βρετανίας και της Γαλλίας.

ΕΚΤ: Όχι σε βεβιασμένες κινήσεις απέναντι στην απειλή του κοροναϊού

Ο αντίκτυπος από την επιδημία του κοροναϊού στις αγορές ήταν ισχυρός. Ωστόσο οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα πρέπει να βιαστούν να δράσουν. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δια στόματος του αντιπροέδρου της, Λουί ντε Γκίντος.

«Νομίζω θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Είμαι στο πρώτο στάδιο της εξάπλωσης και γνωρίζουμε πολύ λίγα για τα χαρακτηριστικά του ιού έως τώρα», είπε ο ντε Γκίντος σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Ο κοροναϊός είναι ένας σοβαρός παράγοντας, που έχει έως τώρα τεράστιο αντίκτυπο στις αγορές μετοχών και τις τιμές των εμπορευμάτων. Στις αγορές δεν αρέσουν οι αβεβαιότητες», πρόσθεσε.

Πηγή: Κοροναϊός: Η G7 συμφώνησε να συντονίσει τις ενέργειές της – Έλληνες «εγκλωβισμένοι» στην Κίνα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα