ΚΕΕΡΦΑ: Η ΕΛΑΣ φιμώνει φωτορεπόρτερ στην εισβολή της στην κατάληψη στέγης προσφύγων

Την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ, ο οποίος κάλυπτε σήμερα την επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε κατάληψη των Εξαρχείων, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ- Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, κάνοντας λόγο για «φίμωση της ενημέρωσης από την Αστυνομία».

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ο φωτορεπόρτερ, που προσήχθη στη ΓΑΔΑ, παραπέμπεται στο αυτόφωρο για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», ενώ επισημαίνει ότι με τη νέα

«ρατσιστική επιχείρηση – σκούπα» της αστυνομίας, όπως τη χαρακτηρίζει, η αστυνομία «προωθεί και τη φίμωση της ενημέρωσης» και «επιχειρεί να συγκαλύψει τις ρατσιστικές αθλιότητες, με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους αλλά και το μάντρωμα τους σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

«Η ΕΛΑΣ φιμώνει φωτορεπόρτερ στην εισβολή της στην κατάληψη στέγης προσφύγων στην Πρασσάmat prassa

Με την σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου και την παραπομπή στο αυτόφωρο για διατάραξη οικιακής ειρήνης, χέρι-χέρι με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα κατά των προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στις καταλήψεις στέγης όπως στην Πρασσά και Μερλιέ, το πρώην 5ο σχολείο, η ΕΛΑΣ προωθεί και την φίμωση της ενημέρωσης. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να συγκαλύψει τις ρατσιστικές αθλιότητες, με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους αλλά και το μάντρωμα τους σε στρατόπεδα-γκέτο, έξω από τις πόλεις.

Δεκάδες παιδιά που φοιτούσαν στα δημοτικά σχολεία με τις αρπαγές της ΕΛΑΣ δεν θα κάτσουν στα θρανία αλλά θα βρεθούν στη μέση του πουθενά, όπως στο Κιλκίς ή στην Κόρινθο.

Αυτή την άκαρδη, ανάλγητη, ρατσιστική εκστρατεία ανέλαβε να καλύψει ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης, κάνοντας πλάτη στον Χρυσοχοΐδη και τις ορδές των ΜΑΤ.

Στα χέρια τους έχουν κονδύλια για την άμεση στέγαση χιλιάδων προσφύγων σε σπίτια μέσα στις πόλεις ενώ προτιμούν να εκκενώνουν καταλήψεις στέγης, να χτίζουν άθλιες Αμυγδαλέζες σπαταλώντας εκατομμύρια και να κρατάνε χιλιάδες πρόσφυγες στην βαρβαρότητα των κάμπο στα νησιά. Φασιστοειδή, υπουργοί του Μητσοτάκη, σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη, ξερνάνε ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων από τα κανάλια με αναφορές για “εισβολές” και “λαθρομετανάστες” τις μέρες που στη Βουλή φέρνουν αντεργατικά μέτρα για την διάλυση των συνδικάτων και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών πλούσιων φίλων τους».

 Ο Αλέξανδρος Σταματίου

«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η φίμωση του τύπου»

«Πήγα στις 4 τα ξημερώματα στην κατάληψη. Δεν είχα πληροφορία ότι κάτι θα συμβεί, αλλά είχα ένα προαίσθημα ότι θα αδειάσουν και ακολούθησα το δημοσιογραφικό μου ένστικτο, όπως κάνω πάντα», λέει ο Αλέξανδρος Σταματίου, μιλώντας στο Τvxs.gr.

«Είπα να κοιμηθώ μία ώρα και με ξυπνάει η αστυνομία. Πρόλαβα να δω μόνο ότι είχαν γονατίσει τους πρόσφυγες και τους είχαν βάλει στη σειρά. Ενώ τους λέω ότι είμαι φωτορεπόρτερ, μου κάνουν προσαγωγή. Μου φορούν χειροπέδες και με πάνε στη ΓΑΔΑ. Ε, η προσαγωγή έγινε σύλληψη και κατηγορούμαι για διατάραξη κοινής ειρήνης», προσθέτει.

Ο κ. Σταματίου πήρε τριήμερη αναβολή και την ερχόμενη Πέμπτη είναι η δικάσιμος. «Πάω για να δικαιωθώ», λέει. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η φίμωση του τύπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα