Eurovision 2024: Στην 8η θέση των προγνωστικών η Μαρίνα Σάττι λίγο πριν τον μεγάλο τελικό

Έφτασε η ώρα για τον μεγάλο τελικό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, με τη Μαρίνα Σάττι να διαγωνίζεται με το «Ζάρι» στην 11η θέση, μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τη διοργάνωση.

Τρεις χώρες είναι εκείνες που θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη και αυτά δεν είναι άλλα από την Κροατία, το Ισραήλ και την Ελβετία. Υψηλή θέση φαίνεται πως θα κατακτήσει επίσης, η Γαλλία, η οποία έρχεται 4η, με την Ιρλανδία να την ακολουθεί.

Η

Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» είναι στην 8η θέση στα προγνωστικά, με την Ουκρανία και την Ιταλία να προηγούνται στις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα. Τη δεκάδα ολοκληρώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο (9η θέση) και η Φινλανδία (10η).

Η ΕΡΤ1, σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Μalmö Arena, θα μεταδώσει τον τελικό στις 22:00.

Μετά την περσινή νίκη της Loreen με το «Tattoo», αυτή είναι η έβδομη φορά που ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στη Σουηδία. Η πόλη του Μάλμε φιλοξένησε τη Eurovision το 1992 και το 2013. Η Στοκχόλμη διοργάνωσε τη Eurovision το 1975, το 2000 και το 2016 και το Γκέτεμποργκ το 1985.

Όπως κάθε χρονιά, οι 10 καλύτεροι από κάθε ημιτελικό συμμετέχουν στον τελικό. Η νικήτρια του προηγούμενου έτους και διοργανώτρια χώρα Σουηδία έχει αυτόματη είσοδο στον τελικό, καθώς και οι «Big Five» χώρες δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία. Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 25 χώρες, μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας.

Εκτός του τελικού της Eurovision τέθηκε η Ολλανδία μετά τις καταγγελίες για τον Τζουστ Κλάιν. Με επίσημη ανακοίνωσή της η EBU ενημερώνει πως ο Ολλανδός τραγουδιστής δεν θα συμμετάσχει στον αποψινό μεγάλο τελικό της Eurovision.

Αν και η διοργάνωση δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς έχει συμβεί σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο κατηγορείται ο καλλιτέχνης, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του. Η ανακοίνωση ωστόσο, κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» απέναντι σε μέλος της παραγωγής.

Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στη 11η θέση και η Κύπρος με τη Silia Kapsis στην 19η.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία

Eurovision 2024: Η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει το 12άρι με νέα δημιουργία του Βρεττού Βρετάκου

Eurovision 2024: Απόψε ο τελικός του διαγωνισμού με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου

Keywords
Αναζητήσεις
eurovision-2024-stin-8i-thesi-ton-prognostikon-i-marina-satti-ligo-prin-ton-megalo-teliko.htm
Τυχαία Θέματα