Η μητέρα του Ασάνζ αντιδρά στη σύλληψη του γιου της – Ξεκινά αγώνα για την αποφυλάκιση του «πριν να είναι πολύ αργά»

Ενστάσεις και την κατάφωρη αποδοκιμασία της στη σύλληψη του 47χρονου αυστραλού δημοσιογράφου Τζούλιαν Ασάνζ στη Βρετανία εξέφρασε η μητέρα του δημιοσιογράφου, η οποία, όπως δήλωσε, ξεκινά έναν αγώνα συλλογής υπογραφών αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης στον γιο της. Παράλληλα απευθύνει έκκληση στις βρετανικές αρχές που κρατούν τον γιο της να είναι «υπομονετικοί, ευγενικοί και καλοί» μαζί του.

Η Κριστίν Ασάνζ, όπως ονομάζεται, έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών στον ιστότοπο change.org.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 36.000 και καλεί αυστραλιανή κυβέρνηση να βοηθήσει στην απελευθέρωση του Ασάνζ «πριν να είναι πολύ αργά».

«Η έκκληση μιας μάνας στην αστυνομία, στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στο προσωπικό των δικαστηρίων για το γιο μου Τζούλιαν».

Όπως είπε, ο αυστραλός υπήκοος Ασάνζ «κρατείται χωρίς να του έχουν ασκηθεί διώξεις» για οχτώ χρόνια, έχει στερηθεί καθαρό αέρα, το φως του ήλιου και τη σωματική άσκηση για έξι χρόνια και πέρασε τρία χρόνια άρρωστος, με πόνους και του αρνήθηκαν την αρμόζουσα ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη».

«Παρακαλώ να είστε υπονομευτικοί, ευγενικοί και καλοί μαζί του», ανέφερε η Κριστίν Ασάνζ.

«Παρά το γεγονός ότι είναι άρρωστος και υποφέρει από πόνους από την παρατεταμένη κράτηση και βασανιστήρια, το ηθικό του Τζούλιαν παραμένει ακμαίο!», έγραψε, προσθέτοντας ότι ο γιος της «θα έπρεπε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο», αφότου έφυγε από την πρεσβεία.

Από την οργή της δεν ξέφυγε ούτε η βρετανική κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία μετά τη σύλληψη έσπευσε να ευχαριστήσει τον Ισημερινό για τη βοήθειά του για «ζητωκραυγές για τη βάναυση, βάρβαρη και παράνομη σύλληψη του γενναίου, βασανισμένου πολυβραβευμένου δημοσιογράφου γιου μου Τζούλιαν!» καταγγέλει.

Αντίθετα, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε με tweet του ότι: «η έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ για το γεγονός ότι αποκάλυψε ενοχοποιητικά στοιχεία για τις θηριωδίες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν θα πρέπει να συναντά την αντίθεση της βρετανικής κυβέρνησης».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα