ΑΕΚ και Άρης… κρέμονται από τα «χείλη» της Λας Πάλμας για Αραούχο και Ματέο Γκαρσία

«Θέλω να πάω στην ΑΕΚ. Αφήστε με να γυρίσω στην Ελλάδα», φέρεται να είπε ο Σέρχιο Αραούχο στη διοίκηση της Λας Πάλμας και μπήκε «φωτιά» στα μεταγραφικά της Ένωσης, την ίδια ώρα που δημοσιεύματα αναφέρουν: «Η διοίκηση της ισπανικής ομάδας απέρριψε πρόταση ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ για τον αργεντινό άσο από ομάδα του MLS».

Μεταγραφικές… ιστορίες έχει και ο Άρης με τη Λας Πάλμας, καθώς περιμένουν

την καταφατική απάντηση της ομάδας των Καναρίων Νήσων για την απόκτηση του δανεικού ποδοσφαιριστή της Ματέο Γκαρσία. Με τον πρόεδρο του συλλόγου να τονίζει, μάλιστα, πως ο παίκτης έχει πωληθεί.

Ο «Τσίνο» μοιάζει απίθανο να παραμείνει στη Λας Πάλμας τη νέα σεζόν, καθώς η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία και το συμβόλαιό του είναι πολύ μεγάλο. Ο Σέρχιο Αραούχο φέρεται να είχε, μάλιστα, συνάντηση προ ημερών με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ και τον νέο τεχνικό διευθυντή Ρόκο Μαϊορίνο και ο αργεντινός επιθετικός ξεκαθάρισε τη θέση του για το μέλλον του.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ, έχει ρήτρα εξαγοράς ύψους 60 εκατομμυρίων και συμβόλαιο μέχρι το 2023. Ο Αραούχο, κατάφερε να παίξει σε μόλις 19 αγώνες και 1.270 λεπτά, έχοντας σκοράρει μόνο τρία γκολ στο πρωτάθλημα (έδωσε και δύο ασίστ), ένα ποσοστό αρκετά μακριά στις προσδοκίες των φιλάθλων για εκείνον.

Την Παρασκευή (12/4) η ιστοσελίδα «Canarias 7», που εξειδικεύεται στα νέα της Λας Πάλμας, αποκάλυψε ενδιαφέρον από ομάδα του MLS. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η πρόταση «μεταφέρθηκε» από τον εκπρόσωπο του αργεντινού επιθετικού και απορρίφθηκε αμέσως από της Λας Πάλμας, υπογραμμίζοντας ότι δεν σκέφτονται να τον πουλήσουν, τουλάχιστον εάν δεν αποζημιωθούν με τα χρήματα που θέλουν.

«Η Λας Πάλμας τον θέλει ως ναυαρχίδα της επόμενης σεζόν, όπου θα μπορεί να αποδείξει ότι είναι ο ποδοσφαιριστής που κάνει την διαφορά, κάτι το οποίο δεν κατάφερε την τρέχουσα περίοδο, εξαιτίας τραυματισμών. Ο σύλλογος δεν έχει κατά νου να αφήσει τον παίκτη να φύγει για λιγότερο από 10 εκατομμύρια», γράφει το «Canarias 7».

#Deportes Renovó en junio del año pasado y tiene contrato hasta 2023. Su cláusula de rescisión es de 60 kilos. @UDLP_Oficial #futbolhttps://t.co/e8yFjZaOtK

— Canarias7 (@canarias7) 12 Απριλίου 2019

Παράλληλα, στον Άρη αναμένουν την καταφατική απάντηση της Λας Πάλμας για την απόκτηση του δανεικού Ματέο Γκαρσία, μετά την συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες μέρες στα Κανάρια Νησιά ο αθλητικός διευθυντής των «κίτρινων», Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, με τον ομόλογό του στην ισπανική ομάδα, Ρόκο Μαϊορίνο.

Η απάντηση αναμένεται να δοθεί ως το τέλος του μήνα, αλλά είναι δεδομένο πως η Λας Πάλμας αναζητά και άλλες ικανοποιητικές προσφορές πέραν αυτής του Άρη για την πώληση του ποδοσφαιριστή της ο οποίος κάνει καλό πρωτάθλημα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεζ με δηλώσεις του στο «Laprovincia.es» έβαλε… φωτιές: «Ο Ματέο Γκαρσία έχει πωληθεί. Δεν πρόκειται να πούμε ποια ομάδα τον αγόρασε, λόγω ρήτρας εμπιστευτικότητας, την οποία θα σεβαστούμε. Όταν έρθει η ώρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις».

La UD Las Palmas negocia con el Aris Salónica la venta de Mateo García https://t.co/xguqDXdAbj vía @laprovincia_es

— Sp_ | UD Las Palmas (@Sp_LasPalmas) 11 Απριλίου 2019

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται πως η συμφωνία της Λας Πάλμας για τον Ματέο Γκαρσία θα φέρει στα ταμεία συνολικά τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ γίνονται αναφορές στα περί ενδιαφέροντος που φέρονται να έχουν δείξει ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

Πανόπουλος: Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα τα κακά στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη ο Χρήστος Πανόπουλος με προσωπική του δήλωση πήρε θέση σχετικά με δημοσιεύματα κατά του Άρη Πιάλογλου και του Νίκο Επιτρόπου για τα εισιτήρια του αγώνα της ακριτικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης τόνισε ότι αυτός ευθύνεται για όσα κακά έχουν γίνει στην ομάδα τα τελευταία 30 χρόνια και κάλυψε τους συνεργάτες του.

Αναλυτικά:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχω να δηλώσω τα εξής:

Ο Άρης ο Πιαλόγλου και ο Νίκος ο Επιτρόπου, μέλη της Διοίκησης τα τελευταία 30 χρόνια είναι τα πιο ηθικά κι έντιμα άτομα που έχω συναντήσει “στον πολύ όμορφα πλασμένο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Έχουν πολλές φορές θυσιάσει και την προσωπική και την οικογενειακή τους ηρεμία και ευτυχία, για να βρίσκεται η Ξάνθη 30 χρόνια, εκεί που βρίσκεται.

Για όλα τα κακά που συμβαίνουν σ’ αυτή την ομάδα και που συμβαίνουν τα 30 τελευταία χρόνια, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ. Όπως και για όλες τις επιλογές και θέσεις των δύο ανωτέρων, γιατί είναι θέσεις που στηρίζω και υποστηρίζω και εγώ.

Όποιοι έχουν απορίες, επειδή δυστυχώς δεν έχω διαδικτυακούς χώρους, μπορούν να επικοινωνήσουν με εμένα προσωπικά και ξέρουν που μπορούν να με βρουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα