Δημοσκόπηση Pulse: Η ψαλίδα, οι δύο στρατιωτικοί, η ασφάλεια και οι συσπειρώσεις

Αμετάβλητη παραμένει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από τον περασμένο Μάρτιο, όπως τουλάχιστον καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5%, δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λαμβάνει το 21,5%.

Στην

τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 9%, μισή μονάδα πάνω από τη Χρυσή Αυγή. Στην πέμπτη θέση, με 6,5%, βρίσκεται το ΚΚΕ. Στο 2% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, κάτω από το ελάχιστο ποσοστό για είσοδο στη Βουλή.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, η εικόνα παραμένει αμετάβλητη συγκριτικά με την έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο και συγκεκριμένα το 55% των ερωτηθέντων βλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 23% κάνει λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ως προς το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης (51% τον Μάρτιο). Από την άλλη, το 32% επικροτεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα αυτό.

Σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας, σχεδόν επτά στους 10 (το 68%) απαντούν πως αισθάνονται σίγουρα και μάλλον δυσαρεστημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης, ενώ το 21% απαντούν πως αισθάνονται ασφαλείς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 82%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ στο 47%.

Keywords
Τυχαία Θέματα