Ρήγμα στους Καραμανλικούς – Τσιτουρίδης, Αντώναρος τραβούν το αυτί του Καραμανλή jr

Ρήγμα στην καραμανλική πτέρυγα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή, με τις οποίες ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, απέδωσε εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι επί της ουσίας «άδειασε» τον Κώστα Καραμανλή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αυτήν την στιγμή είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, που η Νέα Δημοκρατία αυτά που λέει τα λέει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και λέει πολύ λίγα πράγματα».

Η

πρώτη αντίδραση ήρθε από ένα βασικό μέλος της ομάδας των επονομαζόμενων «λοχαγών» του Κώστα Καραμανλή και συγκεκριμένα από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος τόνισε:

«Άκουσα σήμερα το πρωί τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του ν. Σερρών κ. Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή να δηλώνει σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας πως είναι η πρώτη φορά, ίσως, στην μεταπολίτευση που η Νέα Δημοκρατία λέει πολύ σοβαρά και πολύ λίγα πράγματα.

Παραβλέποντας ότι δεν υπήρχε Νέα Δημοκρατία πριν από τη μεταπολίτευση, εκτιμώ πως κάποιος θα πρέπει να προστατεύσει τον κ Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή από το να προβαίνει σε αναφορές και εκτιμήσεις, που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με την ιστορία του τόπου, της παράταξης και της ίδιας της οικογένειάς του».

Ωστόσο, τη δήλωση του κ. Τσιτουρίδη προσυπέγραψε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook υπογράμμισε:

«Για μια ακόμη φορά είχα σήμερα τη χαρά να ανταλλάξω απόψεις με τον φίλο και παλιό συνάδελφο Σάββα Τσιτουρίδη που ζει κι εργάζεται στις Βρυξέλλες ως αξιωματούχος της ΕΕ. Με τον Σάββα δεν μας συνδέει μόνο η κοινή διαδρομή στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή που ήταν μια από τις δύό καλύτερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Μας συνδέουν κι οι προβληματισμοί για την πορεία και το μέλλον της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που υπηρετήσαμε κι οι δυο με αφοσίωση και συνέπεια. Μας απασχολεί η λοξοδρόμηση από κεντρικές αρχές κι αξίες. Κι αυτά συζητάμε στις συχνές επαφές μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα