Όρκο τιμής και εγχειρίδιο «καλού κλέφτη» είχε θεσπίσει ο «Εσκομπάρ» της Ευρώπης (video)

Με ιεραρχία πυραμίδας και δικούς του κανόνες δρούσε ο γεωργιανός αρχιμαφιόζοςΌλα τα μέλη έπρεπε να τηρούν ευλαβικά τους μαφιόζικους νόμους εχεμύθειαςΕίχε θεσπίσει μάλιστα τον δεκάλογο του «καλού κλέφτη»

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής βρίσκεται ο «Εσκομπάρ» της Ευρώπης. Ο γεωργιανός αρχιμαφιόζος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, δρούσε με ιεραρχία πυραμίδας και είχε τους δικούς του νόμους και κανόνες.

Ο

λόγος για τον 57χρονο Λάσα Σασανασβίλι, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές και ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Την Τρίτη οι γαλλικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς τον κατηγορούν ότι συντόνιζε τη δράση μαφιόζικης οργάνωσης που δραστηριοποιήθηκε σε κλοπές στη Γαλλία από το 2016 έως σήμερα. Βάσει αυτού του εντάλματος συνελήφθη, ενώ έρευνες γίνονται ταυτόχρονα και στη Γαλλία.

Μάλιστα, ο «Εσκομπάρ» της Ευρώπης είχε θεσπίσει και… εγχειρίδιο του «καλού κλέφτη» με κανόνες συμπεριφοράς ενός κακοποιού ανάγκαζε τους συνεργούς τους να τηρούν ευλαβικά τους μαφιόζικους νόμους εχεμύθειας που τους είχε επιβάλει.

Ο δεκάλογος του «καλού κλέφτη»:

Να ξεχάσει τους συγγενείς τουΝα μην κάνει οικογένειαΝα ζει από τα κλοπιμαίαΝα μάθει τη δουλειά στους «αρχάριους» και να βοηθά άλλους κλέφτεςΝα μην αποκαλύπτει κρησφύγετα και ασφαλή διαμερίσματαΝα αναλαμβάνει την ευθύνη για το έγκλημα του άλλου ώστε ο δράστης να «αγοράζει» χρόνο ελευθερίαςΝα μην τζογάρειΝα έχει πληροφοριοδότεςΝα μη χάνει τη διαύγειά του όταν πίνειΝα τιμά τις υποσχέσεις που δίνει σε άλλους κλέφτες



Keywords
Τυχαία Θέματα