Η «λύκαινα» που φοβάται ο Ερντογάν – Ποια είναι η «Μαρίν Λεπέν της Ανατολής» (εικόνες – video)

Ονομάζεται Μεράρ Ακσενέρ και θέλει να μπει για τα καλά στο μάτι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με φόντο τις επερχόμενες κάλπες, αν και το κόμμα της δε μπορεί να λάβει μέρος αφού ο τούρκος πρόεδρος φρόντισε «να φυλάξει τα ρούχα του», που λέει και ο θυμόσοφος λαός. Η επονομαζόμενη «λύκαινα της Τουρκίας» φόβισε τον Ερντογάν.

Στην τελευταία δημοσκόπηση ο “σουλτάνος” προηγείται με ποσοστό που ξεπερνά το 55,6% αλλά ο χειρότερος εφιάλτης του αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο της Ακσενέρ, κυρίως όταν κοιτάζει το εγγύς

μέλλον. Η Ακσενέρ είναι παιδί μουσουλμάνων που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη. Όμως, το 1923 με την ανταλλαγή πληθυσμών πήγαν στην Τουρκία. Μάλιστα, κατάγεται από οικογένεια που μετανάστευσε τον 15ο αιώνα από το Ντιγιάρμπακιρ στην Καβάλα.

Ωστόσο, παρά την καταγωγή της, έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «Μαρίν Λεπέν της Ανατολής» ενώ συχνά – πυκνά εκτοξεύει ιμπεριαλιστικές «κορώνες» εναντίον της Ελλάδας. Μάλιστα, έχει ζητήσει από την τουρκική κυβέρνηση, εμμέσως πλην σαφώς, να εισβάλουν στο Αιγαίο.

«Εάν το μέλλον αυτής της χώρας είναι πιο ασήμαντο από το δικό σας προσωπικό μέλλον ασφαλώς θα οχυρώσουν τα 18 νησιά (του Αιγαίου) και θα σουβλίσουν αρνί κοροϊδεύοντάς σας», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά.

Φυλάει τα… ρούχα του ο Ερντογάν

Με βάση το Σύνταγμα της Τουρκίας, για να μπορεί να λάβει μέρος ένα κόμμα σε εκλογές, θα πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από το πρώτου του συνέδριο.

Όμως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φανερά θορυβημένος από τη δυναμική της Ακσενέρ προκήρυξε εκλογές για τις 24 Ιουνίου. Έτσι, για 4 ημέρες δε θα μπορέσει να συμμετάσχει το κόμμα της Ακσενέρ. Ωστόσο σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η Ακσενέρ θα βρει κάποιο τρόπο για να είναι η πρωταγωνίστρια. Ένας από αυτούς είναι και να μαζέψει τις 100.000 υπογραφές υποστήριξης, αν και το κόμμα της «λύκαινας της Τουρκίας» θεωρείται από τα τουρκικά ΜΜΕ πιθανός σύμμαχος του ρεπουμπλικανικού CHP.

Ήθελαν να… τη σουβλίσουν

Το 1997 ο στρατός προσπάθησε να ρίξει την κυβέρνηση με τελεσίγραφο που ονομάστηκε «μεταμοντέρνο πραξικόπημα». Όμως, η «λύκαινα» βγήκε μπροστά και τα έβαλε με τους στρατηγούς. Μάλιστα, ένας από αυτούς απείλησε να τη σουβλίσει έξω από το υπουργείο της, προς παραδειγματισμό άλλων.

Το φλερτ με τους «γκρίζους λύκους»

Επέστρεψε στην πολιτική δέκα χρόνια μετά, με το κόμμα των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων», όταν ο σημερινός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προσπάθησε να το εξαγνίσει από το βίαιο παρελθόν του.

Όμως, ο «αρραβώνας» χάλασε το 2016 και η Ακσενέρ ήρθε σε ευθεία ρήξη με τον Μπαχτσελί, όταν εκείνος αποφάσισε να στηρίξει τον Ερντογάν.





Keywords
Τυχαία Θέματα