Δεν έχασε τη ζωή του από πνιγμό το τρίχρονο αγοράκι, λέει η δικηγόρος του παιδικού σταθμού

«Το παιδί πέθανε μετά από νοσηλεία μια εβδομάδας στο νοσοκομείο Παίδων,  δεν πνίγηκε τρώγοντας» δηλώνει στο newsit η συνήγορος της πλευράς των υπευθύνων του παιδικού σταθμού. Σύμφωνα με τη Σοφία Κοντέα «το παιδί δεν πνίγηκε τρώγοντας αρακά όπως ακούστηκε, αλλά κατά τη διάρκεια του φαγητού έκανε έναν σπασμό και λιποθύμησε».

«Η άποψή μου είναι το παιδί δεν πέθανε από πνιγμό», σημειώνει η κ. Κοντέα και προσθέτει πως παραμένει άγνωστη η αιτία θανάτου. Πάντως η οικογένεια του τρίχρονου δεν είχε ενημερώσει τον παιδικό σταθμό

για ύπαρξη ιστορικού της υγείας του.

Όπως αναφέρει το newsit, παρούσες ήταν δύο δασκάλες του, η μία εκ των οποίων ιδιαίτερα έμπειρη, οι οποίες του παρείχαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες. Εν τω μεταξύ οι καταγεγραμμένες κλήσεις του ΕΚΑΒ, δείχνουν πως το ασθενοφόρο έφτασε στο παιδικό σταθμό σε μόλις επτά λεπτά, παρέλαβε το αγοράκι και το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων. Στο παιδί έγιναν από την πρώτη στιγμή μαλάξεις και έκανε εμετό, ενώ από την αξονική στην οποία υπεβλήθη στο νοσοκομείο προέκυψε ότι οι αεραγωγοί ήταν καθαροί.

Σήμερα το πρωί ο πατέρας του παιδιού υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του ιδιωτικού παιδικού σταθμού και διατάχθηκε από αρμόδιο εισαγγελέα η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, από το πόρισμα της οποίας θα αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου παιδιού.

Σε κάθε περίπτωση, η Σοφία Κοντέα επιμένει πως θα αποδειχτεί ότι δεν φέρει ευθύνη ο παιδικός σταθμός, προσθέτει δε, πως εάν υπήρχε ένδειξη πνιγμού κατά την εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείου, οι δύο δασκάλες οι οποίες βρίσκονταν στο πλευρό του, θα είχαν κρατηθεί και θα είχαν περάσει από αυτόφωρη διαδικασία.

Ο πατέρας του μικρού, μιλά συγκλονισμένος στο newsit.gr και ξεκαθαρίζει πως το παιδί του δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. «Τι να σας πω τώρα; Στον παιδικό σταθμό, έγινε ένα επεισόδιο, δεν έδωσαν προφανώς τη δέουσα προσοχή και κατέληξε στο Παίδων. Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το παιδί μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Δεν έχασε τη ζωή του από πνιγμό το τρίχρονο αγοράκι, λέει η δικηγόρος του παιδικού σταθμού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα